Egy dolog, amitől lehet, hogy neked is érdemes megválnod a konyhában minden tavasszal

Ha nem szeretsz selejtezni, akkor is van egy valami, amitől mindenképpen érdemes tavasszal megválnod.

Ha az ember kis lakásban él, időről-időre arra kényszerül, hogy selejtezzen. Ez nem egy minimalista hóbort, vagy egy divatnak való behódolás, hanem egészen egyszerűen a kényszer. Ha nem selejtezel, nem férsz el. Ennyire egyszerű.

Emlékszem, mikor öt évvel ezelőtt beköltöztem a lakásomba, annyira kevés tárgyam volt, hogy alig volt mit a polcokra tenni a konyhában. Aztán gyorsan eltelt az a pár év, és megtelt minden fiók és polc a legkülönfélébb konyhai eszközökkel:

hasznosakkal és haszontalanokkal, tényleg volt ott minden. Egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy nem csak a ruhás szekrényben, hanem a konyhámban is meg kell válogatnom a dolgaimat. És hidd el, neked is.

Miket érdemes kidobni a konyhaszekrényből?

Először is minden olyan eszközt, amiket nem használsz, mert nehéz, bonyolult, lusta vagy használat után elmosni, vagy már arra sem emlékszel, hogy van neked olyan. Ezeket mind-mind ajándékozd el a családtagok és barátok között, mert biztos lesz olyan, akinek meg pont ez hiányzik.

Ezután vedd kezelésbe a fűszerpolcot vagy fiókot. Mert bizony itt lesznek azok a dolgok, amiktől neked is érdemes megválnod minden tavasszal. A curry és a fahéj például hamar elveszíti az erejét és aromáit, ezeket nem érdemes hosszan tartogatni. Az egészben tárolt, szemes fűszerek szavatossága átlagosan 3 év, az őrölteké maximum 1 év. Ennek megfelelően érdemes újragondolni a készleteket és megválni azoktól, amik már régóta vannak nyitva.

A fűszerek válogatásával persze nem kell megvárnod mindig a tavaszt, hiszen az év bármelyik időszaka megfelel a szortírozásra. Azért szerencsés évszakváltásra időzíteni ezt, mert a jó idővel és a friss zöldségekkel az ételeink is változnak, több a saláta és a könnyű fogás, ami jó alkalom a fűszerezési szokások újragondolására is.

Könnyű saláták tavaszi zöldségekből:

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...