6 pompás cukkinirecept

A zöldség- és gyümölcsdömping közepette megérkezett a friss cukkini is. Íme egy fél tucat recept, hogy a lehető legjobb ételbe kerüljenek!

A tök és az uborka házasságából született meg a cukkini, amely lényegében mindkét felmenő pozitív tulajdonságait örökölte. Íze nem túl markáns, ezért kiválóan párosítható szinte minden fűszerrel. Víztartalma jelentős, így nem meglepő, hogy a nyári diéták egyik sláger alapanyaga. Azt azonban kevesen tudják, hogy a cukkiniben lévő tápanyagok zöme a héjában rejlik, ezért érdemes inkább zsenge, apróbb és így puha héjú cukkiniket vásárolni, amit felhasználás előtt elég csak megmosni, meghámozni szükségtelen!

 1. 1.

  Marokkói bárányragu kuszkusszal és harissa szósszal

 2. 2.

  Pizza Bori konyhájából

 3. 3.

  Színes zöldséglepény

 4. 4.

  Cukkinileves

 5. 5.

  Cukkinikenyér Kittitől

 6. 6.

  Cukkinifőzelék lisztmentesen

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek