6 pompás cukkinirecept

A zöldség- és gyümölcsdömping közepette megérkezett a friss cukkini is. Íme egy fél tucat recept, hogy a lehető legjobb ételbe kerüljenek!

A tök és az uborka házasságából született meg a cukkini, amely lényegében mindkét felmenő pozitív tulajdonságait örökölte. Íze nem túl markáns, ezért kiválóan párosítható szinte minden fűszerrel. Víztartalma jelentős, így nem meglepő, hogy a nyári diéták egyik sláger alapanyaga. Azt azonban kevesen tudják, hogy a cukkiniben lévő tápanyagok zöme a héjában rejlik, ezért érdemes inkább zsenge, apróbb és így puha héjú cukkiniket vásárolni, amit felhasználás előtt elég csak megmosni, meghámozni szükségtelen!

  1. 1.

    Marokkói bárányragu kuszkusszal és harissa szósszal

  2. 2.

    Pizza Bori konyhájából

  3. 3.

    Színes zöldséglepény

  4. 4.

    Cukkinileves

  5. 5.

    Cukkinikenyér Kittitől

  6. 6.

    Cukkinifőzelék lisztmentesen

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek