6 pompás cukkinirecept

A zöldség- és gyümölcsdömping közepette megérkezett a friss cukkini is. Íme egy fél tucat recept, hogy a lehető legjobb ételbe kerüljenek!

A tök és az uborka házasságából született meg a cukkini, amely lényegében mindkét felmenő pozitív tulajdonságait örökölte. Íze nem túl markáns, ezért kiválóan párosítható szinte minden fűszerrel. Víztartalma jelentős, így nem meglepő, hogy a nyári diéták egyik sláger alapanyaga. Azt azonban kevesen tudják, hogy a cukkiniben lévő tápanyagok zöme a héjában rejlik, ezért érdemes inkább zsenge, apróbb és így puha héjú cukkiniket vásárolni, amit felhasználás előtt elég csak megmosni, meghámozni szükségtelen!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...