5+1 szendvics vacsorára

Szendvicsekkel tévedni nem lehet, főleg, hogy majdnem minden benne van, amit az emberek általában szeretnek: hús, gabona és zöldségek, persze a variációk száma végtelen.

Fűszeres club szendvics

Most pár olyan receptet ajánlok a hétre, melyek azért eltérnek a megszokott párizsis zsemléktől, de este hazaérve még éppen lesz kedved elkészíteni, mert pár trükkel megcsavarva a dolgot új értelmet nyer a gyorsan összedobott szendvics fogalma.

Hétfő

A bundás kenyér sem unalmas, ha két kenyérszelet közé valamilyen húst és hát ennek tetézéséül még sajtot is teszel – semmi esetre sem fogyókúrás, pláne, ha még olajban is sütöd. Én mondjuk inkább választom a sütőben készítést, ugyanolyan jó lesz, mégsem szívja meg magát extra olajjal a kenyér.

Kedd

Nem mondom, hogy ez a leggyorsabb vacsora, amit valaha ajánlottam, de néha megéri áldozni hétköznap is a drága szabadidőből: egyrészt bárkit „megvehetünk” egy jó Sloopy Joe-val, aki kedveli a hamburgereket, másrészt tényleg megéri fáradozni vele, mert sokkal pikánsabb étel a jutalmunk, mintha sima hamburgert sütnénk.

Szerda

A halas szendvicseket nagyon szeretni vagy utálni lehet, a tonhalas szendvicsnek külön rajongói oldalakat is lehet létrehozni, valóban olyan sokan kedvelik. A lazacos testvére is kezd végre méltó helyen szerepelni a palettán, bagettel, citrommal, paradicsommal, kevés vajjal őrületesen finom!

Csütörtök

A keleti ízeket nem csak egytálételeben lehet élvezni – húsgolyókat formázhatunk, amibe aztán tényleg csak a fantázia szabja meg, hogy milyen fűszereket pakolunk bele, aztán pikáns szósszal leöntve ezt is tálalhatjuk bagettben – különleges és az erőteljes fűszerezésnek hála, nagyon finom!

Péntek

Igen, ezt a receptet akár hétfőre is lehetne ajánlani, hiszen a vasárnapi csirkemaradékból kitűnően elkészíthető, de én eddig mindig frissen pirítottam hozzá kevés csirkemellet és úgy sütöttem össze a kenyérrel: egy kis sajt és paradicsom biztosan használ neki!

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeiért kattints ide! >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty