5 recept őszkezdéshez

Itt van az ősz, itt van újra... s ha már így alakult, akkor összeszedtünk öt nagyon tuti receptet, melyek bármikor előkaphatóak, mert nagyon szezonálisak!

Összegyűjtöttem nektek 5 olyan receptet, amivel a mindennapok is megkönnyíthetőek, de hétvégén is bármikor előkaphatóak, ha éppen semmilyen kreatív ötlet nem jut eszetekbe, hogy mit főzzetek ebédre vagy vacsorára, netán uzsonnára. Őszies ételek következnek, ez a kedvenc évszakom!

Egyszerű szilvás pite mandulával

Ez egy igazán szívmelengető desszert, legszívesebben egész nap ennénk, de egy szombat délutánon, takaró alatt, teával és mondjuk a Mielőtt éjfélt üt az óra című filmet nézve a legideálisabb.

Egyszerű szilvás pite mandulával

Sütőtökfelfújt

Bármikor előkapható, nagyon kifinomult dolog a felfújt és nem is lehetne aktuálisabb alapanyagot elképzelni, lassan beindul a dömping. Ha sok van belőle, elkél egy új felhasználási ötlet!

Sütőtökfelfújt

Szüreti kakaspaprikás

A szüret teljes mértékben eseményszámba megy, gyakran kerülnek elő ilyenkor pörköltek receptjei, ez a kakaspaprikás is klasszikus!

Csípős paradicsomszósz

Még októberben is bőven lesz paradicsom, amiből, ha már nagyon unjuk magában és levesként, tökéletes szószt lehet főzni tésztára.

Csípős-fűszeres, nyers paradicsomszósz

Toros csirke

Csirke és káposzta? Egyáltalán nem ördögtől való az ötlet. A szárnyashúst egyébként is mostanában már sokkal többen eszik, ellentétben mondjuk a sertéssel, és hogy ne váljék unalmassá, ez a recept új színfoltot jelent!

Toros csirke

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!