5 recept őszkezdéshez

Itt van az ősz, itt van újra... s ha már így alakult, akkor összeszedtünk öt nagyon tuti receptet, melyek bármikor előkaphatóak, mert nagyon szezonálisak!

Összegyűjtöttem nektek 5 olyan receptet, amivel a mindennapok is megkönnyíthetőek, de hétvégén is bármikor előkaphatóak, ha éppen semmilyen kreatív ötlet nem jut eszetekbe, hogy mit főzzetek ebédre vagy vacsorára, netán uzsonnára. Őszies ételek következnek, ez a kedvenc évszakom!

Egyszerű szilvás pite mandulával

Ez egy igazán szívmelengető desszert, legszívesebben egész nap ennénk, de egy szombat délutánon, takaró alatt, teával és mondjuk a Mielőtt éjfélt üt az óra című filmet nézve a legideálisabb.

Egyszerű szilvás pite mandulával

Sütőtökfelfújt

Bármikor előkapható, nagyon kifinomult dolog a felfújt és nem is lehetne aktuálisabb alapanyagot elképzelni, lassan beindul a dömping. Ha sok van belőle, elkél egy új felhasználási ötlet!

Sütőtökfelfújt

Szüreti kakaspaprikás

A szüret teljes mértékben eseményszámba megy, gyakran kerülnek elő ilyenkor pörköltek receptjei, ez a kakaspaprikás is klasszikus!

Csípős paradicsomszósz

Még októberben is bőven lesz paradicsom, amiből, ha már nagyon unjuk magában és levesként, tökéletes szószt lehet főzni tésztára.

Csípős-fűszeres, nyers paradicsomszósz

Toros csirke

Csirke és káposzta? Egyáltalán nem ördögtől való az ötlet. A szárnyashúst egyébként is mostanában már sokkal többen eszik, ellentétben mondjuk a sertéssel, és hogy ne váljék unalmassá, ez a recept új színfoltot jelent!

Toros csirke

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek