Pedig Magyarországon már az 1300-as években jelen volt, épp csak cicer borsó néven ismerték, és emberi használatra kevésbé használták - főleg takarmányozási céllal terjedt el.
A csicseriborsó azonban remek választás, és nem csak vegetáriánusok számára: gazdag fehérjében, rostban, folsavban és E-vitaminban is. Salátákhoz is ideális alapanyag, egy kevés olívaolajjal és némi fűszerrel megbolondítva, de más zöldségekkel vegyítve is érdemes kipróbálni. Számtalan fajta ételhez használhatjuk, ezek közül a legismertebbek a humusz és a falafel, de használják curry-be, salátákba és levesekbe egyaránt.
Hozzászólások (2)
It looks so great! thanks for great share! <a href="http://www.proweb365.com/web-designers">Designer MN</a>
A marokkói Harira levest sem hagynám ki a sorból. (csicseriborsóval, paradicsommal, birkahússal), de van még egy jó csomó marokkói étel, aminek az alapja csicseriborsó.