Pedig Magyarországon már az 1300-as években jelen volt, épp csak cicer borsó néven ismerték, és emberi használatra kevésbé használták - főleg takarmányozási céllal terjedt el.
A csicseriborsó azonban remek választás, és nem csak vegetáriánusok számára: gazdag fehérjében, rostban, folsavban és E-vitaminban is. Salátákhoz is ideális alapanyag, egy kevés olívaolajjal és némi fűszerrel megbolondítva, de más zöldségekkel vegyítve is érdemes kipróbálni. Számtalan fajta ételhez használhatjuk, ezek közül a legismertebbek a humusz és a falafel, de használják curry-be, salátákba és levesekbe egyaránt.
-
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több zöldséges egytálétel295Kalória11.5gFehérje39.3gSzénhidrát11.2gZsír -
adagIdőpKöltségolcsóNehézségkönnyűMég több sólet389Kalória13.7gFehérje54gSzénhidrát14.8gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több zöldséges egytálétel692Kalória24.7gFehérje91.1gSzénhidrát29.6gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több zöldségkrémleves421Kalória15.9gFehérje50.4gSzénhidrát19.6gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több falafel689Kalória17.3gFehérje50.1gSzénhidrát48.2gZsír -