Az 5 legjobb csicseriborsós recept

Sajnos kicsiny hazánkban még mindig kevesen ismerik a csicseri- vagy más nevén bagolyborsót. Az indiai, az arab és a török konyha azonban előszeretettel használja.

Pedig Magyarországon már az 1300-as években jelen volt, épp csak cicer borsó néven ismerték, és emberi használatra kevésbé használták - főleg takarmányozási céllal terjedt el.

A csicseriborsó azonban remek választás, és nem csak vegetáriánusok számára: gazdag fehérjében, rostban, folsavban és E-vitaminban is. Salátákhoz is ideális alapanyag, egy kevés olívaolajjal és némi fűszerrel megbolondítva, de más zöldségekkel vegyítve is érdemes kipróbálni. Számtalan fajta ételhez használhatjuk, ezek közül a legismertebbek a humusz és a falafel, de használják curry-be, salátákba és levesekbe egyaránt.

  1. Falafel
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    könnyű
    689
    Kalória
    17.3g
    Fehérje
    50.1g
    Szénhidrát
    48.2g
    Zsír
    Még több falafel

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...