Az 5 legjobb csicseriborsós recept

Sajnos kicsiny hazánkban még mindig kevesen ismerik a csicseri- vagy más nevén bagolyborsót. Az indiai, az arab és a török konyha azonban előszeretettel használja.

Pedig Magyarországon már az 1300-as években jelen volt, épp csak cicer borsó néven ismerték, és emberi használatra kevésbé használták - főleg takarmányozási céllal terjedt el.

A csicseriborsó azonban remek választás, és nem csak vegetáriánusok számára: gazdag fehérjében, rostban, folsavban és E-vitaminban is. Salátákhoz is ideális alapanyag, egy kevés olívaolajjal és némi fűszerrel megbolondítva, de más zöldségekkel vegyítve is érdemes kipróbálni. Számtalan fajta ételhez használhatjuk, ezek közül a legismertebbek a humusz és a falafel, de használják curry-be, salátákba és levesekbe egyaránt.

  1. Falafel
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    könnyű
    689
    Kalória
    17.3g
    Fehérje
    50.1g
    Szénhidrát
    48.2g
    Zsír
    Még több falafel

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek