Az 5 legjobb csicseriborsós recept

Sajnos kicsiny hazánkban még mindig kevesen ismerik a csicseri- vagy más nevén bagolyborsót. Az indiai, az arab és a török konyha azonban előszeretettel használja.

Pedig Magyarországon már az 1300-as években jelen volt, épp csak cicer borsó néven ismerték, és emberi használatra kevésbé használták - főleg takarmányozási céllal terjedt el.

A csicseriborsó azonban remek választás, és nem csak vegetáriánusok számára: gazdag fehérjében, rostban, folsavban és E-vitaminban is. Salátákhoz is ideális alapanyag, egy kevés olívaolajjal és némi fűszerrel megbolondítva, de más zöldségekkel vegyítve is érdemes kipróbálni. Számtalan fajta ételhez használhatjuk, ezek közül a legismertebbek a humusz és a falafel, de használják curry-be, salátákba és levesekbe egyaránt.

  1. 1.

    Csicseriborsó curry

  2. 2.

    Indiai sólet vegán

  3. 3.

    Sütőtökös curry

  4. 4.

    Padlizsánkrémleves csicseriborsóval és ricottával

  5. 5.

    Falafel

Hozzászólások

Törölt felhasználó

It looks so great! thanks for great share! <a href="http://www.proweb365.com/web-designers">Designer MN</a>

Törölt felhasználó

A marokkói Harira levest sem hagynám ki a sorból. (csicseriborsóval, paradicsommal, birkahússal), de van még egy jó csomó marokkói étel, aminek az alapja csicseriborsó.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!