5 házilag készült gyümölcsfagyi
A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (főként argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurri szósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...
A cukkinit annyi mindenre használjuk a konyhában, ugyan miért ne főzhetnénk hát belőle főzeléket is? Az alábbi recept végletesen nyárias, ízeiben valahol a tökfőzelék felé tendál, ...
Egyszerűen imádjuk a mézes krémest, a kánikulaszezon kezdetével pedig úgy éreztük, ideje nyári köntösbe öltöztetni kedvencünket. A hagyományos, vajas darakrémet ezúttal kókuszosra ...
Rengeteg olyan szömörce van, ami mérgező, de egyes szömörcefélék rendkívül egészségesek, és kivételes gyulladáscsökkentő hatásuk van.
Németh Orsi„Az vagy, amit megeszel”– tartja a mondás, ami igaz is: amit a testünkbe viszünk, az hatással van egészségünkre, hangulatunkra és általános jólétünkre.
Németh OrsiHétkezdésnek dukál egy olyan menüsor, pláne ebben a melegben, amivel nem vesződünk sokat, nem terheli a szervezetünket, mégis jól esik minden falatja. Lássuk a jéghideg levesünket, könnyed húsos-zöldséges főételünket és a kanalazható cseresznyés desszertünket!
NosaltyMielőtt nyári vakációnkra indulnánk, van egy apró, de annál fontosabb teendőnk, amit sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni: zárjuk le a lefolyókat!
A demencia, mint időskori betegség egyik legfőbb tüneteként a memória romlását ismerjük a legtöbben. Azonban ennél sokkal szembeötlőbb korai tünetek is jelentkezhetnek.
Naponta felüti a fejét egy újabb diéta, egy másfajta táplálkozási tanács, egy újabb innovatív dietetikai megközelítés, de hiába, mert az utóbbi években, évtizedekben egyre romló egészségi állapotban van a magyar ember. Lássuk, mit tudtak az ezredforduló előtt a táplálkozás terén!
Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.