5 étel, amit pizzatésztából készíthetsz - a pizza nincs közöttük!

Sokkal több rejlik a pizzatésztában, mint az elsőre gondolnánk. Ennyi mindenné alakíthatod!

A pizzatésztából szinte minden konyhában isteni pizzák készülnek a családnak, a feltéteknek pedig csak a képzelet szabhat határt. Azt azonban kevesen tudják, hogy mennyire egyszerű gondolni egyet a folyamat közben, és például megfelelő feltét hiányában irányt váltani a készítés folyamatában. A pizzatészta ugyanis az egyik legsokoldalúbban használható alapanyag, amiből reggelitől a partifalatokon át a desszertekig számos menő étel készíthető. Nézzük az 5 kedvencünket!

Ezt az alaptésztát bátran használhatjátok, ha pedig feldobnátok, ajánlunk plusz recepteket is!

Grissini

Ezek a vékony ropogós rudacskák csaknem a legkönnyebben elkészíthető ételek a fenti pizzatésztával. A tészta kinyújtásakor különösen hasznos, ha kevés olívaolajjal dörzsöljük át a kezünket, és a pultra is teszünk egy keveset, így könnyedén elérhetjük a vágyott formát. Miután a tésztát hosszú, vékony pálcikákká tekertük, 200 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Pita

Valójában nagyon kicsi a különbség a pita tésztája és a pizzatészta receptje között, épp ezért, ha már a pizzának valót gyúrtuk be, mégis inkább mexikóira váltanánk, akkor tegyük meg bátran. Egy dologban viszont lényeges különbség lesz, a pita elkészítésének alappillére egy igazán forró serpenyő, ahol a vékonyra kilapított kis gombócokat pillanatok alatt átforrósíthatjuk.

Kréker

Krékert készíteni partisnacknek már csak akkor is jó ötlet, ha nem boldogulunk a pizzánkkal, vagy egyszerűen nem maradt annyi tésztánk, hogy megérje belőle még egy darabot készíteni. Ilyenkor jön a szuper felhasználási lehetőség, hogy nagyon vékonyra nyújtjuk, amink csak maradt, vékonyan megkenjük az egész tetejét olívával, majd meghintjük sóval és ízlés szerinti fűszerekkel, végül zsupsz be a sütőbe. 200 fok, 10 perc, és máris elkészül a kréker alapunk, amit már csak kézzel harapás méretű darabokra kell tördelnünk. A nyújtást érdemes már a tepsiben elvégeznünk.

Bagett

Oké, rögvest vitatkoznának velünk az igazi bagettimádók, természetesen nem ez a pontos recept, ugyanakkor, ha egy finom szendvicsre vágynál pizza helyett, akkor csak egy kicsit több pizzatésztát kell magadhoz venned és hosszúra nyújtanod. Ezt követően 40 percig hagyd állni, hogy duplájára pufisodjon. A 200 fokos sütés előtt kenjük meg vajjal, olívával, ízlés szerint fűszerezhetjük, és 20 perc alatt ki is sül az aranybarna tetejű, saját fejlesztésű pizzabagettünk.

Fánk

Fánkot készíteni pizzatésztából valóban furcsa vállalkozásnak tűnhet, ugyanakkor egyáltalán nem lehetetlen, csak arra kell figyelni, hogy sűrűbbek lesznek a kis bucijaink a szaggatás előtt, valamint nem árt, ha időben rájövünk, hogy édesre váltottunk az elképzelésünkben, hogy megfelelő arányokkal dolgozzunk.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek