Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Új csomagolást kap a világ leghíresebb chips márkája

Lecseréli régi csomagolását a világhírű Pringles chips. Az eddig fémből, papírból és műanyagból készült doboz teljesen újrahasznosítható lesz. 
A Pringles a világ egyik legismertebb chips-et előállító márkája, a ropogtatnivaló csomagolását azonban sok környezetvédő bírálta az elmúlt években, a dobozok alumínium talppal, műanyag fedővel készültek az elmúlt években. Mivel az elmúlt években egyre több világhírű cég számára lett fontos a fenntarthatóság és a környezetvédelem kérdése, a Pringles úgy döntött, megszabadul régi csomagolásától, és helyette új, környezetkímélőbb dobozban teszi elérhetővé termékeit. 
 
 
A hvg.hu a BBC cikkére hivatkozva azt írja, a chipset gyártó Kellogg's mostantól 90%-ban papírból előállított csomagolást fog gyártani, az új dobozoknak pedig mindössze 10%-a lesz műanyagból azért, hogy a csomagolás megóvja a chipset az oxigéntől és a nedvességtől. 
 
A briteknél a termékeket jelenleg kétfajta fedéllel lehet kapni, az egyik műanyagból, míg a másik papírból készül, mindkettő szelektíven gyűjthető. A környezetvédők szerint bár az irány jó, az új csomagolás még nem jelent teljes megoldást, hiszen a műanyag fedelek továbbra is árthatnak a környezetnek: ott maradhatnak a fűben egy piknik után, belekerülhet folyókba, a tengerbe, ezzel a lépéssel tehát még nincsen 100%-ig biztosítva a környezetvédő csomagolás, a műanyagfedőknek végleg búcsút kell inteni. 
 
Ez is érdekelhet:
 

 

címlap: Kellogg"s/ Pringles

 
 
 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!