5 étel, ami szinte S-O-S-E S-I-K-E-R-Ü-L

Vannak mumusaink a konyhában - nektek mi az? Összeszedtünk párat, amiket valahogy sose sikerül tökéletesre összehozni, ezért inkább kihagyjuk őket repertoárunkból.

Kajamumusok. Sose felejtem el, hogy anyukám milyen ideges tudott lenni attól, mikor kiskoromban hétvégenként nekiment a piskótakészítésnek - másban nagyon ügyes volt, de a piskótája mindig lesüllyedt, szalonnás maradt. A sütőre fogtuk.

"Nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját!!" - de hiába tartottuk be, egy félig nyers, lapos tésztacsík lett a végeredmény legtöbbször. Porcukorral és lekvárral elment, oké.

Aztán ott van sokunknak a rizsfőzés - ismerek olyat, aki szakács létére is keresztet vet, ha erre kerül a sor.

Na és a híresen nehéz kelt tészták - nem jön fel az élesztő a legokosabb praktikák ellenére sem, a bejgli bereped, mi pedig megpukkadunk a dühtől.

via GIPHY

Összeszedtük az 5 döntős 'S-O-S-E-S-I-K-E-R-Ü-L' ételt:

5.) P I S K Ó T A

Tudjuk, hogy sok oda-vissza gyakorlott háziasszony ordít most fel, hogy "DEHOGY NEHÉÉÉÉZ!!!!", de azért itt páran egyetértettek, hogy a sütő, a jó alapanyag és recept meg az a bizonyos mázli függvénye, hogy ne essen össze a drága jó piskótatészta, bárhogy is igyekszel.

4.) Z S E R B Ó

Egyébiránt ide sorolhatnánk minden soklapos őrületet - a zserbó viszont talán viheti is a prímet. Több réteg élesztős tészta megsütögetése egyenként, dióval, lekvárral kenegetés, ezek ismétlése, aztán fényes csokibevonat gyártása...ahogy a recept is írja:

"A zserbó nem egy egyszerű műfaj - sok lépésből áll, és ha csak egy is félremegy, akkor vagy kiszárad, vagy nem sül át, és így tovább."

Te bevállalod?

3.) C S I R K E M E L L

A natúr csirkemellet zsiradékon kisütni egyszerűnek tűnhet, de szinte mindenki kiszárítja a magyarok egyik kedvenc húsfajtáját. Mi azt ajánljuk, sokkal kevesebb ideig süsd, mint szoktad, és napraforgóolaj és vaj keverékén! (Ja, és használj többször csirkecombfilét, nem bánod meg.)

2.) B E J G L I

Na, ez meg a fő mumus. A nők, asszonyok, mamák, anyák rémálma. VAJON MEGINT MEGREPED? Hozzátesszük, hogy rajtuk kívül általában senkit sem zavar. Mert isteni úgy is.

1.) R I Z S

A legtöbbünk őrülete a rizs. Periódusonként változik, van, hogy hibázni sem tudunk, máskor viszont évekig semmi. Mindig rossz lesz. Mert hiába mérjük ki a víz dupláját, hiába fedjük le, nem emelgetve a fedőt, nem keverve közben, vagy ragacsos marad vagy félkemény. Vagy leég.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!