10 vásárlótípus, akit jobb elkerülni a kasszánál

Valószínűleg mindenki találkozott már valamelyik vásárlói kategóriával, vagy ő maga tartozik valamelyikbe.

Ma reggel bementem az egyik élelmiszerboltba, ahol egy mindenbe és mindenkibe belekötő vásárlóba futottam sorban állás közben. Elgondolkoztam, vajon voltam-e már rosszabb helyzetbe, vagy találkoztam-e már korábban hasonló esettel. Valószínűleg igen, és nem csak velem fordult elő ilyen. A kollégák segítségével összegyűjtöttem pár vásárlói típust, akikkel nem csak mi, vásárlók, de a bolti eladók sem szívesen találkoznak.

1. A türelmetlen

Essünk túl rajta rögtön az elején: ez lennék én! Utálok várni, mert általában sietek. A sorban morgolódok, és értetlenül állok az előtt, miért csak egy kassza van nyitva, ha öt van összesen. Ráadásul ott van a többi vásárló, aki valamivel feltart.

via GIPHY

2. Apróval fizető

Hónapokon át kuporgatta az 5-10-20-50-100-200 forintosokat, és ahelyett, hogy a postára vagy a bankba vinné beváltani, leugrik vele a boltba. Hát persze, hogy pont előtted borítja, és fizeti ki vele a dolgait. Az eladó nem tud mit csinálni, tágra nyitott szemekkel számolja a sok aprót, ami lehet, hogy ha máskor jön a boltba, még jól is jött volna neki...

3. Mindenen akadékoskodó

Semmi nem jó nekik. Nem szeretik, hogy a bolti eladó megfogja a pénzt, majd az árut. Elégedetlenek a termék árával. Hányszor halljuk: "A polcra nem ez volt kirakva". Néha igazuk is van. A gond az, hogy ezeknek pont előttünk, a pénztárnál adnak hangot.

via GIPHY

4. Utalványos

A leggyakoribb eset, hogy valaki Erzsébet-utalvánnyal fizet a boltban, majd előkerül a maradék készpénz, apró. Vagy, ami rosszabb, hogy az illető nem tudja, hogy bizony az utalványból nem adnak vissza a boltban, és azzal tartja fel a sort, hogy megpróbálja győzködni az eladót, hogy márpedig neki adja vissza azt a kétszáz forintot, amit nem vásárolt le az utalványból. Neked mindezt végig kell nézned és hallgatnod...

5. Számlás

Áfás számla lesz - hangzik el előtted a kérés, és következnek a hosszú percek. Szerencsére pár boltban már pillanatok alatt, egy kártyával is elintézhető a számlaadás, de vannak még múlt századi helyek is, ahol jelentős időt vesz igénybe, hogy kiállítsanak egy számlát, ennek pedig te iszod meg a levét.

6. Büdöske

Nem kellemes érzés végigállni úgy egy hosszú sort, ha előtted egy mosdatlan, vagy éppen pia-, cigiszagú ember áll...

via GIPHY

7. Kocsi helyett a táskába pakol

Beállsz egy ember mögé, akinek teli a kocsija, de gondolván, csak ő van előtted, hamar sorra kerülsz, mert a többi sorban jópáran állnak kocsikkal és kosarakkal. Tévedsz, mert biztosan ő lesz az, aki a kasszás által lehúzott dolgokat nem a kocsijába pakolja, hanem szépen lassan a bevásárló szatyorba. Végül a fizetés után is várhatsz, amíg mindent el nem tesz, mert a kasszás nem szeretné, hogy a te és az ő dolgai összekeveredjenek.

8. Nagymami

Félreértés ne essék, szeretjük az idősebb korosztályt, néhányuknak viszont a bevásárlás olyan, mintha tűt kellene keresniük a szénakazalban. Mire megszoknák, hogy minek hol van a helye a szupermarketben, addigra átrendezik a boltot. Ráadásul téged kérdeznek meg, hol a rizs. A kasszában állva is kérdezgetnek, majd mikor sorra kerülnek, értetlenkedve tapasztalják, hogy a felvágott nem is volt olcsóbb, pedig tegnap este azt írták az akciós újságban.

A másik eset, amikor betolakodnak a sorba, mert sietnek...

via GIPHY

9. Aki elmeséli a fél életét

Mit is mondhatnék. Van, akik sokat szeretnek beszélni. Mindennek megvan a helye és ideje, a panaszkodás és sztorizgatás viszont aligha érdekli az eladót és a vásárlókat.

10. Mérési gondokkal küzdő

Velem elég gyakran fordult elő, hogy az előttem álló nem mérte le a zöldséget, gyümölcsöt. Szerencsére a szupermarketek is felismerték, hogy ez nem mehet így tovább, ezért a legtöbb boltban már a kasszánál mérik le az árut.

Nektek van saját kategóriátok? Kit hagytunk ki?

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.