5 megfontolandó tipp, hogy a leggyorsabb sorba állj a boltban

Unod, hogy minden estéd a boltban való végtelen hosszú sorban állással végződik, mielőtt végre hazaenne a fene, és leülhetnél a kedvenc foteledbe? Segítünk - így gyorsíts!

Ha eleged van, hogy mindig te fogod ki a leglassabb, legnyomasztóbban döcögős-elakadós sort a szupermarketben/közértben, olvasd el ezeket a tippeket, és tuti változni fog a helyzet!

1. Állj a mögé, akinek tele a kosara (!)

Igen, furán hangzik, de így van - inkább legyen előtted néhány telepakolt kosarú vásárló, mint több kevesebb cuccos. Kiszámolták, hogy egy átlag embernél 41 mp-et vesz igénybe, hogy köszönjön a pénztárosnak, fizessen, majd távozzon - ergo minél az több ember - hiába a kevesebb cucc - , annál lassabb a sor.

(Állítólag egy 100 terméket vásárló egyén mögött 6 perc alatt végzünk, míg 4, fejenként 20 terméket vásárló ember mögött 8 percet várakozunk!)

2. A bal oldali sorok gyorsabbak

Mivel a legtöbb ember jobbkezes, tudattalanul is jobbra tendál, mikor sorbaáll, ezért a balos kasszáknál általában rövidebb sor áll. (Részemről ezt alátámasztom, a Mammut Sparban működött - eddig :) )

3. Válaszd a nőt!

Statisztika támasztja alá: a női kasszások gyorsabban és hatékonyabban dolgoznak. Pont.

4. Lesd meg, mit vett az előtted álló

A kíváncsiság simán jó indok, de most másra gondolunk: amennyiben több nála a papírzacskós, lemért (vagy le sem mért) zöldséges, gyümölcsös pakk vagy a pékáru, vélhetően lassabb lesz, mert ezeknek a kódját sokszor kézzel kell beütnie a kasszásnak. Egy szimpla konzervekből, üvegekből, dobozokból stb. álló kosár gyorsabb lesz.

5. Ne válaszd az eldugott sort

Állítólag az a kasszás, aki nem látja a saját sora végét (mert a sarokban van, vagy olyan a bolt elosztása), lassabban, ráérősebben szolgál ki.

Ezeket olvastad már?

via brightside

Címlapról ajánljuk

További cikkek