4 lecsóvariáció, ha már degeszre etted magad a klasszikusból

Dübörög a lecsószezon és ha már túl vagy a klasszikus recepteken, akkor ideje kipróbálni valami újat is, mielőtt lecseng a dolog. Mutatjuk, hogyan variáld!

Isten ments, hogy "rendes" lecsóreceptet írjak, abból csak a baj lenne. Nem akarok én magamra haragítani senkit, hiszen talán a lecsó az az étel, ami a legtöbbünk szívügye. Mindenkinek megvan a maga receptje, az amit szeret, az amit otthonról hozott, vagy az amit saját maga fejlesztett. Kinél a paprika megy előbb, van ahol a paradicsom, van aki meghámozza, van aki erősen szereti és akkor még nem is beszéltünk a kolbászosról meg a nokedlisről.

Helyette inkább mutatok változatokat, hogy én miként variálom, ha már degeszre ettem magamat az alap verzióból. Van itt albán stílusú grillezett változat, távol-keleti pirított rizses, francia cukkinis, meg olasz padizsános is. Szerintem bírni fogjátok őket:

  1. 1.

    Lecsós pirított rizs

  2. 2.

    Pirított csirkemáj grillezett lecsóval

  3. 3.

    Caponata - olasz padlizsánragu

  4. 4.

    Ratatouille levendulával

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

#HÁZIKOSZT: Jéghideg joghurtleves, amit még főznöd sem kell

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?