3 fűszer a forró éjszakáért

Szeretnéd felforrósítani a hálószobai hangulatot? Fűszerezd a vacsorát egy kis kardamommal, fahéjjal vagy szerecsendióval, és csodás érzéki élmények várnak majd rád!

Kardamom

A kardamom a világ egyik legdrágább fűszere, így el is várható, hogy ne csak az ételeket dobja fel, hanem a hálószobai hangulatra is csodálatos hatással legyen. A keleti világban előszeretettel készítenek belőle teát, mézzel és tejjel, de a kávét is mesterien ízessé teszik a porrá őrölt, apró magok. Kardamomból illóolajat is készítenek, édes-csípős aromája a testet és a lelket is felvillanyozza, segíti az emésztést és hatékony görcsoldó. Európában elsősorban a skandináv országokban fűszerezik vele az ételeket, húsokhoz és édességekhez is ideális. A kardamom elsősorban a férfierőre van kiváló hatással, így ha egy késhegynyit teszel belőle a karácsonyi mézeskalácsba vagy kekszekbe, a párod lenyűgöz majd az ágyban!

Tipp

A kardamom másnaposság ellen is remek! Keverj el egy keveset forró vízben, és lassan kortyolgasd el!

Szerecsendió

A szerecsendió, vagy más néven muskátdió, isteni ízét és illatát a benne található illóolajoknak köszönheti. Adagold azonban óvatosan, hiszen természetes hallucinogén anyagokat tartalmaz! A középkorban a javasasszonyok „boszorkánybora” nemcsak bódulatot okozott, hanem a kéjvágyat is fokozta. A szerecsendióval ízesített ételek – remekül illik a sütőtökhöz, a burgonyához, a sajthoz, a spenóthoz, a karfiolhoz, de édességekben is megállja a helyét – fokozzák a szexuális vágyat, sőt valódi mámort és izgalmat éreztek majd!

Fahéj

A fahéj már a fáraók korában is ismert volt mint ízesítő és afrodiziákum! Az ókori Egyiptomban például a bordélyházakban fahéjat és mirhát égettek, hiszen ezek illatos füstje jó hatással volt a vendégek „teljesítményére”. De persze nem ez az egyetlen oka annak, hogy a fűszer népszerűsége évezredek óta töretlen. A fahéjat mint afrodiziákumot, tudományosan is megvizsgálták, és a kutatók arra jutottak, hogy rendszeres fogyasztásával úgy a férfi, mint a női szervezet több feromont termel, amelynek illata vonzza az ellenkező nemet.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...