Így szünteti meg az élesztő a kellemetlen szagokat a WC-ben
Tudjuk, hogy elsőre nagyon furcsának hangzik, pedig állítólag tényleg hatásos ez a trükk: az élesztő valóban képes megküzdeni a WC-ben található kellemetlen szagokkal.
NosaltyTudjuk, hogy elsőre nagyon furcsának hangzik, pedig állítólag tényleg hatásos ez a trükk: az élesztő valóban képes megküzdeni a WC-ben található kellemetlen szagokkal.
NosaltyHa te is álltál már izzadva a boltban, hogy vajon van-e különbség az aktív és instant élesztő között, és neked melyikre van szükséged a receptedhez, akkor Napi Tippünk neked szól!
Szász NóriAz élesztővel készülő péktermékekről többnyire puha, foszlós tészta jut mindenkinek eszébe. Viszont az otthoni kísérletezgetésbe némi bosszúság is vegyülhet, ha például kalácsot sütsz és egyáltalán nem emlékeztet se ízre, se állagra arra, amit frissen vettél a pékségben és szeltél a reggelihez. Otthon Tippünkben eláruljuk, mi az az 4 tényező, amire nagyon figyelj, ha élesztővel dolgozol!
Balogh LillaSokat hallani a virágos növényekre csodaszerként alkalmazott élesztős tápoldatról, de vajon tényleg olyan jó, mint amilyennek mondják?
NosaltyKelt tésztával amúgy sem olyan egyszerű dolgozni, főleg, amikor az élesztő tovább nehezíti a dolgunkat. Például azzal, hogy lejár. Az erre utaló jelek nem mindig egyértelműek, próbáljuk most őket dekódolni a Napi Tipp segítségével.
Lakos BenedekAz élesztő felfuttatása még a sütésben és főzésben jártas szakácsoknak is kihívást jelenthet, Napi Tipp rovatunkban azonban elmondjuk, hogyan lehet hibapont nélkül elvégezni ezt az egyszerű, de nagy odafigyelést igénylő feladatot.
NosaltyKi gondolná, hogy egyes élelmiszerek erősítenék a migrénes fájdalmakat? Sajnos rengeteg finomság van, amely még elviselhetetlenebbé tudja tenni a fejfájást, jöjjenek hát a tiltólistás harapnivalók és italok!
NosaltyAz élesztő felel rengeteg kelt tészta levegős, puha állagáért, többek között a kenyerek, kalácsok és kelt péksütemények is ilyenek. Persze nemcsak ezekbe kerülhet élesztő, hanem például édes sütemények tésztájába is. Tényleg!
Lakos BenedekAz élesztő mondhatni művészet, de legalábbis kémia, így nem nagyon szabad babrálni vele. De mégis mi történik akkor, ha le akarjuk lassítani, vagy fel akarjuk gyorsítani a működését?
Lakos BenedekA Budafoki élesztő pékje, Pali szerint a jó bejgli titka nem a hozzávalók pontos adagolásában keresendő, hanem azokban a praktikákban, amiket kevesen tudnak, ezért most elárulja ezeket! A tippeken kívül pedig még egy nyereményjátékot is ajánlunk nektek! (x)
HirdetésElőfordulhat, hogy elfogy az élesztő a boltban, vagy elfelejtünk venni a nagy rohanásban. Ilyen esetben sem kell lemondanunk a puha tésztás finomságokról, egy kis improvizálással menthető lehet a helyzet.
Lakos BenedekJamie Oliver híres könnyű, kevés összetevős, mégis ízletes ételeiről. Ezúttal nagyon egyszerű, és még annál is finomabb kenyerének receptjét mutatjuk be nektek.
NosaltyMai menünkben húst mentünk hortobágyiba, sült céklát teszünk a salátánkhoz, és még egy madártejet is összehozunk a megmaradt tojásfehérjéket használva.
Macsuga ViktóriaNemcsak finomak együtt, keverékük a szív- és érrendszer egyik legjobb természetes támogatója is lehet. A hibiszkusz és a rooibos hatásairól:
Németh OrsiA levelek összeérése nemcsak esztétikai kérdés: a zsúfolt elrendezés betegségekhez, kártevők megjelenéséhez és a növények legyengüléséhez is vezethet.
Németh OrsiSokan automatikusan a szupermarketek polcainak mélyére nyúlnak, mert biztosra veszik, hogy ott frissebb, hosszabb szavatosságú árut találnak. Bár ez elsőre logikusnak tűnhet, a szokás több kellemetlenséget és rejtett következményt hordoz, mint gondolnánk.
A magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...