2020-ban máshogyan ünneplünk majd, de egy kis édességet így is becsempészhetünk

Tippek, hogyan tegyük idén felejthetetlenné az ünnepeket.

Ahogyan az örökzöld sláger is mondja, a karácsony az év legcsodálatosabb időszaka, de Andy Williams biztosan nem 2020-ra gondolt, amikor felénekelte ezt a dalt. Sőt, tavaly még mi sem gondoltuk, hogy ez a karácsony teljesen másképp fog telni, mint ahogyan megszoktuk. Következzen néhány tipp, hogyan tehetjük felejthetetlenné, természetesen a jó értelemben véve.

A karácsony, és az azt megelőző hetek ideális esetben minden korosztály számára sok-sok izgalmat tartogatnak. A gyerekek hozzáállását nyilván nem kell ismertetni, akik izgatottan nyitják ki minden nap az adventi kalendáriumot, míg el nem jön végre a főnyeremény, a karácsony, feldíszített fával, sok-sok ajándékkal, rengeteg finomsággal, de ami a legfontosabb, a szeretteikkel.

fotó: Édes Város

A fiatal felnőttek rendszerint az adventi időszakra, a céges és baráti bulikra fókuszálnak. Itt már sokkal nagyobb szerepet kapnak a finom falatok, és még ennél is nagyobbat a finom italok, a romantika (ki ne vágynak egy lopott csókra a fagyöngy alatt) és persze a jó társaság. Aztán felnőttként, szülőként megváltoznak a prioritások, és növekszik kicsit a feladatok száma, hiszen általában ez az a korosztály, aki mindenki jó hangulatáért felel és biztosítja a lehető legjobb falatokat. És persze ott vannak az idősebbek, a nagymamák és nagypapák, akiknek az a feladatuk, hogy gyönyörködjenek mindabban, amit életük során létrehoztak, és minél több időt tölthessenek az unokákkal, szeretetben, békében és egészségben. Na, ez az, ami 2020-ban mese habbal.

Sajnos idén alapjaiban rendül meg mindaz, amit eddig a karácsonyról gondoltunk, és pont a legfontosabb része látszik elveszni, a szeretteinkkel töltött minőségi idő. Idén mindenkinek sokkal visszafogottabban kell ünnepelnie, ez nyilván nem könnyű dolog. Egy ponton mindenki biztosan meggyászolja azt a jól megszokott és szeretett karácsonyt, ami mindig értelmet adott a hosszú télnek, de ezen a holtponton aztán érdemes át is lendülni. Igen, az idei más lesz, de ez csak átmeneti, jövőre remélhetőleg már mindenki úgy ünnepel majd, ahogyan szeretne. És most ebből a helyzetből kell kihoznunk a legjobbat, és ezt a karácsonyt kell különlegessé tennünk. Idén nem tudunk annyian együtt lenni, de ettől még összetartozunk, és ezt az összetartozást, ezt a gondoskodást máshogy kell kifejeznünk.

Fotó: Édes Város

Mivel a személyes találkozókat, a nagy öleléseket és puszikat meghackelte ez a világjárvány, most az a legnagyobb feladat, hogy a távolság ellenére is igazán közel érezhessük magunkat egymáshoz. Ehhez pedig sok esetben közvetítőkre is szükség lehet.

Idén nem várhatjuk el például, hogy a nagymama négyféle bejglit süssön, és tucatjával falhassuk a hókiflijét, viszont mi már az egész advent folyamán küldhetünk neki olyan kis figyelmességeket, amelyekkel megmutatjuk, hogy szeretjük és gondolunk rá. Hiszen ne feledjük, a fiatalabbak panaszkodhatnak, hogy idén nem lehet végigkoktélozni a decembert és a két ünnep közötti napokat, de most nem nekünk, hanem az időseknek a legnehezebb. Ha már az alkoholnál tartunk, miért ne szervezhetnénk online bulikat, vagy ugyebár nagyon szűkkörű házibulikat szigorúan maximum 10 fő részvételével, ahol terítékre kerülhetnek a legfinomabb pezsgők, desszertborok és persze a legjobb desszertek.

Idén nagyon fontos, hogy attól, hogy nem lehetünk együtt fizikailag mindenkivel, akivel szeretnénk, attól még kimutassuk, mennyire fontos nekünk a másik. És mi mással is mutathatnánk ezt ki a legjobban, mint egy kis gondoskodással, amelynek kötelező elemei a finom falatok és italok. Bárkit is szeretnénk meglepni, mégpedig a lehető legbiztonságosabban, kiváló választás, ha küldünk neki egy ajándékcsomagot, amely ráadásul házhoz megy.

Az online családi együttlétekben (sajnos) kezdünk egyre rutinosabbak lenni, de nézzük ennek a jó oldalát. A virtuális összejöveteleken azok is ott tudnak lenni, akik olyan messze laknak tőlünk, hogy amúgy se tudnánk velük ünnepelni. Egy online vendégséget sokkal könnyebb összehozni, mint egy „igazit”, és online rendelésekkel még azt is biztosítani tudjuk, hogy mindenki ugyanazt fogyassza. Az pedig már csak hab a tortán, hogy végre az egész szezont végignyomhatjuk mackóalsóban, és még csak ki se fog derülni.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

*A cikk az Édes Város együttműködésével jött létre.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!