Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

11 dolog, amit meg kell tenned decemberben

Az év egyik legmozgalmasabb, de a legszebb időszaka is egyben, szóval az ajándékvásárlás mellett, azért szánj egy kis időt a kikapcsolódásra is. 

1. Irány korcsolyázni!

Kapd fel a meleg kabátot, húzz fel egy sapkát és látogasd meg a legközelebbi korcsolyapályát. Kicsit mozogsz, a friss levegőn és szórakozol is. A végén pedig egyetek egy kis zsíros kenyeret és igyatok egy meleg teát.

2. Vásárfia

A karácsonyi vásárok nem éppen a legolcsóbbak, de nem kötelező venned is valamit. Menjetek ki többen, nézzetek körül egy kicsit, beszélgessetek, élvezzétek ki a forralt bor illatát és kerüljetek karácsonyi hangulatba.

3. Kedveskedj!

Az évnek ebben az időszakában mindenki kicsit feszültebb az átlagosnál, így pár kedves szó mindenkinek jól esik. Dicsérj meg minden nap valakit, vagy vigyél be az irodába néha egy kis csokit, amivel feldobod a többiek hangulatát.

4. Tisztaság a lelke mindennek

Karácsony előtt is jól jön egy óriási nagytakarítás, hogy ne aznapra maradjon. És különben is jobb úgy tölteni az ünnepeket, hogy ragyog a lakás.

5. Mézeskalácsom

Süss mézeskalácsot még a hónap elején, rakd ki a nappaliba egy gyönyörű dobozban az asztalra, hogy bárki vehessen belőle. Az egész házat beteríti majd az édes illata és a vendégeid is örülni fognak a házi sütinek.

6. Adományozz!

Készítsd össze azokat a ruháidat, amiket már nem használsz és add le egy szervezetnek, hogy segíts a rászorulóknak. Ha nincs most ilyen, akkor látogass el például a jézuska járat oldalára, ahol kiválaszthatod, melyik rászoruló gyerek kívánságát teljesíted.

7. Filmezz!

Kuckózz be és gyűjtsd össze a kedvenc havas filmjeidet, amiktől még jobban karácsonyi hangulatba kerülsz. Szerencsére bőven van miből válogatni!

8. Házi készítésű

Tudjuk, hogy sokkal könnyebb ajándékot vásárolni, de hidd el, hogy a szeretteid nagyon fogják értékelni, ha te magad készíted el, amivel szeretnéd meglepni őket.

9. Angyalkázzatok!

Kiskoromban minden héten angyalkáztunk a családban. Nálunk az volt a lényeg, hogy akit kihúztál az adott héten, azzal kedvesnek kellett lenned. Nagyon összehozta a családot.

10. Salátázz be!

Idén dobd fel a szilveszteri bulit fincsi salátákkal. Mindegy, hogy ti tartjátok a bulit vagy vendégségbe mentek, pár variációt azért elkészíthetsz.

11. Egy kis rituálé

Írd fel egy lapra szilveszter este, miket szeretnél 2019-ben magad mögött hagyni és elbúcsúztatni. Éjfél előtt pár perccel égesd el a lapot és a gondolatidból is töröld ki a felírt dolgokat. 

Ezeket olvastad már? 

Címlapkép: iStock

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!