Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Még a bécsi karácsonyi vásár is olcsóbb, mint a budapesti

Kiderült, hogy a szomszédban sokkal jobban megéri sült kolbászt és forralt bort inni a karácsonyi vásáron, mint itthon a fővárosban.

Bár még majdnem másfél hét van az adventi időszakig, mégis már szinte az összes karácsonyi vásár kinyitott, nem csak itthon, de külföldön is. Rengetegen magyar szívesen látogat el és nézi meg a környező országok bazárába. Nemrég a Pénzcentrum.hu olvasói Bécsbe látogatottak el, hogy megnézzék az ottani árakat.

Azt már hetek óta tudni lehet, hogy a budapesti árak iszonyatosan elszálltak, hiszen pár decis forralt bor 900, a sült kolbász 2200, a grill dog pedig 3500 forintba kerül.

Bár a legnagyobb bécsi vásárok még nem nyitottak meg, néhány kisebb már szeretettel várja a látogatókat. Az árak pedig eléggé eltérnek az itthoniaktól, valami nyilván kevesebbe kerül, valami pedig többe. Az egyik bazársoron például a sült kolbászért és a grillezett sajtért 4 euro 50 centet kell fizetni, ami mai árfolyamon számolva 1 500 forint. Ehhez képest egy hot dogért 6 eurót kérnek el, ami már több mint 2 000 forint, de még így is olcsóbb, mint itthon, igaz ebben virsli van, nem pedig kolbász.

Az italoknál azonban már más a helyzet. A szomszédban ugyanis, 4 euróért, azaz 1 340 forintot kérnek egy bögre forralt bor, ami nagyjából 2-2,5 dl. Ugyanezért a pénzért, több fajta ízesített puncs közül lehet válogatni egészen az almástól, a narancsoson át az áfonyásig.

Egy másik adventi vásáron egy picivel olcsóbb a puncs és a forralt bor is. Itt már a süteményekről is kapunk egy kis körképet, fél kiló linzerkarika például 8 euró, tehát 2680 forintba kerül. Egy euró, negyven centért, vagyis kevesebb, mint 500 forintért ehetünk fánkot, ami nálunk dupla ennyibe kerül.

Ezeket olvastad már? 

Címlapkép: iStock

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!