Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 baki, amibe lehet te is belefutsz nagytakarítás közben

Csak azért, mert a szekrényed teli van a legmenőbb tisztítószerekkel, még nem biztos, hogy a lakásod patyolattiszta. Lehet, ezeket a hibákat te is elköveted takarításkor.

Takarítani muszáj, de nem mindegy, hogyan csinálod. A megfelelő tisztítószerek használata egy dolog, de vannak olyan hibák, amiket jobb nem elkövetni. Most ezeket gyűjtöttük össze:

1. Túlpakolod a mosogatógépet

Ha nagytakarítást végzel, ne feledkezz meg a szekrényekben porosodó tányérokról és poharakról sem. A legegyszerűbb és leggyorsabb, ha mosogatógépbe teszed őket. A legnagyobb hiba, amit ilyenkor elkövethetsz, hogy túlzsúfolod a gépet.

2. Nem bánsz jól a kávéfőződdel

A kávéfőződ a baktériumok melegágya lehet, ha nem takarítod rendszeresen. A reggeli kávéd is finomabb lesz, ha tiszta géppel főzöd le.

3. Bútorfényezővel tisztítod a kanapét

A kanapé tisztítására ne használj a bútorfényezőt, mert tönkreteheti a szövetet, bőrt. A tisztításhoz vesd be a kárpit- vagy bőrtisztítót.

4. Ugyanazt a rongyot használod mindenre

Ugyanazt a rongyot használod portörlésre és a konyhapult takarítására? Nagy hiba, mivel így nagyon hamar koszos lesz Egyszerűbb, ha minden feladatra, felületre másikat használsz. Ha koszosak lesznek, moshatod őket egyben a mosógépben.

5. Nem porszívózod le az ablakokat

Az ablakmosás a házimunka egyik legutáltabb része, ezért a legtöbben ritkán állnak neki. Mielőtt nekiesnél ronggyal az ablaknak porszívózd át az alját és a tetejét, ahol a por lerakódott.

6. Mindenhez mosogatószert használsz

Míg a mosogatószer eltünteti a zsírfoltokat az edényekről és poharakról, addig az autód ablakán és tükrein valószínűleg foltokat fog hagyni. Csak azokon a felületeken használd, ahol tényleg hatékony!

7. Koszos szivacsot használsz

Azt már régóta tudjuk, hogy a lakás egyik legkoszosabb eszköze a mosogatószivacs. Minden mosogatás után bő forró vízzel öblítsd át, majd tárold pl. rácson, hogy kiszáradhasson. Cseréld 1-2 hetente.

8. Elfelejted kitakarítani a porszívót

Az nem elég, ha kiüríted a porzsákot! Néha a porszívó egyes elemeit, például a szűrőket is ki kell takarítani, hogy a baktériumok ne juthassanak vissza a levegőbe.

9. Vízben tárolod a WC-kefét

Tökéletes baktériumtelep! A WC-kefét takarítsd át fertőtlenítővel, de utána hagyd kiszáradni, és tartsd mindig szárazon!

10. Megfeledkezel a távirányítóról

A távirányítót valószínűleg senki sem takarítja túl gyakran, pedig a napi használattól nagyon koszos tud lenni. Egy alkoholos törlőkendő vagy vatta segítségével könnyen kiűzheted a koszt a kapcsoló gombjai közül. 

Ezeket olvastad már?

via GoodHouseKeeping

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!