100 kalória piros köntösben

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben szezonális alapanyagaink 100 kcal-os mennyiségét mutatjuk meg nektek. Ezúttal terítéken kedvenc piros gyümölcseink.

200 kalóriás zöldség gyűjteményünk után összeállítottunk számotokra egy újabb képes galériát, amelyben ezúttal a málna, a ribizli, a meggy és a cseresznye 100 kcal-nyi lemért mennyiségét fotóztuk le nektek. A meggy és a cseresznye esetében 10%-os tisztítási veszteséggel (mag+szár) kell számolni, azaz a képen feltüntetett mennyiség elfogyasztható része adja a 100 kalóriát. (A tányér átmérője 21 cm.)

Reméljük, képeink segítségetekre lesznek kiegyensúlyozott vagy akár testsúlycsökkentő étrendetek minél egyszerűbb kivitelezésében. Vessetek egy pillantást a képeinkre, hogy a későbbiekben pontosabban meg tudjátok ítélni a tányérotokon lévő étel mennyiségét, kalóriatartalmát!

További infografikákat találtok a NoSalty Élj egészségesen! Pinterest oldalán. Használjátok őket egészséggel!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.