Mit kell fertőtleníteni egy betegség után otthon? Így előzheted meg a körbefertőzést a családban

A párod, a gyereked, vagy jómagad megfáztatok, de nem szeretnéd, hogy az egész családon keresztülsöpörjön a betegség? Ezt tedd, hogy megelőzd a körbefertőzést!

A mosdó, a hűtő, a távirányító, a számítógép billentyűzet és bármi, ami közös használatú a családban megfertőzhet, és kialakulhat a körbefertőzés ördögi köre. Fertőtlenítéssel megelőzheted!

Cseréd gyakrabban az ágyneműt

Megfázás, influenza következtében mindenki jobban izzad, ráadásul a betegség kórokozókat is hátra hagyhat az ágyneműben, így a legjobb, ha betegség közben gyakran cseréled a huzatot. Ha már elmúlt a vész, az ágyneműt és a hálóruhát is magas hőfokon mosd ki!A hálóruhát 60, az ágyneműhuzatot 90 fokon mosd, de a törölközőket se felejtsd el: a fürdőlepedőket és a kéztörlőket is dobd be az ágyneműhuzatok mellé a mosógépbe.

Takarítsd ki a fürdőt

A mosdókagyló, a kád és a WC tisztán tartása alapvetően fontos, azonban egy betegség után jól teszed, ha alaposan kisikálod az egész fürdőt. Fordíts külön figyelmet a csaptelepre és a WC lehúzójára is, mert ezeken a felületeken rengeteg vírus és baktérium telepedhet meg.

Ez is érdekelhet

Hetente takarítasz, mégis visszajön a penész? Ezt a dolgot csinálod rosszul a fürdőben

Töröld át a billentyűzetet és a távirányítót

A leggyakrabban a laptop, vagy a számítógép billentyűzetével, valamint a távirányítóval érintkezünk, így ha alaposan ki szeretnéd fertőtleníteni az otthonodat, ezeket se hagyd ki! Fújj fertőtlenítőszert a törlőrongyra, majd fusd át a billentyűzetet és törölgesd körbe a gombok mentén a távirányítót.

Fertőtlenítsd le a kilincseket, fogantyúkat

A betegség utáni fertőtlenítésből a kilincsek sem maradhatnak ki: fertőtlenítsd a beltéri és a bejárati ajtó kilincseit is, de ha van korlát, azt is törölgesd át, hogy megelőzd a visszafertőzést. Törölgesd át fertőtlenítővel a ruhásszekrények és a konyhai szekrények fogantyúját is.

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek