10 dolog, amit mindenképp tegyél meg a rendezett konyháért

Aki a rendezett konyhát szereti, rossz háziasszony nem lehet. Ezeket a tippeket ajánlja neked a leghíresebb japán életviteli tanácsadó, hát nézd meg őket!

Biztosan vagytok páran, akik hallottatok róla, vagy láttátok a boltok polcain Marie Kondo, a japán rendrakási tanácsadó kiadványait. Ha jól tudom, négy könyve közül csak kettő kapható magyar nyelven. A Rend a lelke mindennek - A varázslatos japán módszer, amellyel örökre száműzheted a rendetlenséget az otthonodból – ez a csodásan hosszú című az ismertebb. Minden elismerésünk a japán élére állított világnak, fotókon például csodálatos, de nem minden helyzetben élhető. Különböző életkorú, érdeklődési körű gyermekek mellett például megoldhatatlan, ha csak nem ennek szenteljük az egész életünket. Ezért most csak a leglényegibb “tanításokat” hoztuk el nektek, használjátok ezt a listát takarításkor:

  1. Használj jó nedvszívóképességű konyharuhákat az olajos, zsíros foltok és edények törlésére. Tárold őket KanMari módra hajtogatva a fiókodba.
  2. Mosogatószereket tartsd egy tálon vagy dobozban a mosogatótál alatti szekrényben.
  3. Legyen egy kis kompakt szemeteseda mosogató alatt.
  4. Típus szerint rendezd kis dobozokba a spájzban össze-vissza kallódó élelmiszereket.
  5. Tegyél kisebb, fémrácsos polcokat a magas szekrénybe, így törd meg a teret, kétszer annyi edényt tudsz bepakolni, és átláthatóbbá válik a tér.
  6. Használj rattan, bambusz vagy fából készült evőeszköztartót, sose műanyagot! Gondolj arra, hogy az étel és a fogkefe mellett az evőeszköz az, ami még bekerül a szádba.
  7. Csak annyi ételhordó edényed legyen, amennyi valóban szükséges. A többit használd fiókrendezéshez.
  8. A nagyobb dolgokat, mint a tepsik és vágódeszkák, állítsd iratrendezőbe vagy készíts válaszfalakat a fiókba, ezek közé csúsztasd be őket a szekrénybe.
  9. Ne tarts otthon mindenféle edényt a különböző alkalmakra, úgysem használod őket.
  10. Legyen pár olyan dolog a konyhában: szalvétatrató, poháralátét, egy kép a falon, amelyek jobb kedvre derítenek a főzés vagy az étkezés közben.

Ezeket olvastad már?

forrás: popsugar.com

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Almás zabkása fahéjjal

A zabkását sokféle ízben el lehet készíteni, mi most egy igazi őszi verziót választottunk. A Rauch Happy Day almalé nagyon feldobja ízekben a kását, és a toppingokkal egészül ki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Házias székelykáposzta

A téli hideg beköszöntével újra előtérbe kerülnek a kedvenc savanyú káposztás ételeink. A székelykáposztának is számos formája, verziója létezik, mi sertésdagadóból ...