Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült karaj

Egyben sült karaj
Egyben sült karaj
95 perc / előkészület: 15 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jól elkészített egészben sült hús remek kísérője lehet egy főzeléknek, vagy bármilyen más köretnek, másnap pedig kitűnő adalék egy jó szendvicshez. Sok probléma pedig nincs az elkészítésével, csak idő kell hozzá. Próbáljátok ki Ti is!

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

egyéb elnevezések

tűzdelt karaj, sertéssült
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fogjuk a karajt, és egy éles kés hegyével jó pár helyen megszurkáljuk. A kapott kis "nyílásokba" töltjük a nagyobb szeletekre vágott fokhagymát. Majd jól besózzuk a húst.
  2. A megolvasztott zsírt összekeverjük a köménymaggal és fűszerpaprikával, és alaposan bekenjük vele a húst, és hagyjuk 1-2 órát kicsit pácolódni.
  3. Első körben 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük a húst fedés nélkül kb. 20 percre. Ezután kivesszük, és hagymanegyedekkel körberakjuk a húst, majd lefedjük, és most már csak 180 fokos sütőbe tesszük vissza 1 órára.
  4. Ha még szükséges egy kis pirítás a húsra, akkor a legvégén 10 percet fedés nélkül rápirítunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 162
össznézettség: 100 116
elküldve: 23
receptkönyvben: 324
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
685 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

frucc
frucc Fri, 2017-12-15 23:01

Szia!

Nagyon guszta étel, karácsonyra ezt szeretném megcsinálni.
Az lenne a kérdésem, hogy miután behelyezem a húst a jénaiba, nyakon öntöm a maradék páccal? Illetve előző este is be lehet pácolni?

barnbett
barnbett / barnbett Thu, 2017-04-06 12:24

Egy olyan kérdésem lenne, hogy előző este is be lehet pácolni és reggel kisütni?? A választ előre is köszönöm

618
sertés rövidkaraj 1.5 kg
fokhagyma 2 gerezd
sertészsír 2 ek
köménymag 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
bacon 20 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
0 ízlés szerint