Egyben sült karaj recept

Egyben sült karaj
Egyben sült karaj
95 perc / előkészület: 15 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jól elkészített egészben sült hús remek kísérője lehet egy főzeléknek, vagy bármilyen más köretnek, másnap pedig kitűnő adalék egy jó szendvicshez. Sok probléma pedig nincs az elkészítésével, csak idő kell hozzá. Próbáljátok ki Ti is!

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tűzdelt karaj, sertéssült
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fogjuk a karajt, és egy éles kés hegyével jó pár helyen megszurkáljuk. A kapott kis "nyílásokba" töltjük a nagyobb szeletekre vágott fokhagymát. Majd jól besózzuk a húst.
  2. A megolvasztott zsírt összekeverjük a köménymaggal és fűszerpaprikával, és alaposan bekenjük vele a húst, és hagyjuk 1-2 órát kicsit pácolódni.
  3. Első körben 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük a húst fedés nélkül kb. 20 percre. Ezután kivesszük, és hagymanegyedekkel körberakjuk a húst, majd lefedjük, és most már csak 180 fokos sütőbe tesszük vissza 1 órára.
  4. Ha még szükséges egy kis pirítás a húsra, akkor a legvégén 10 percet fedés nélkül rápirítunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 197
össznézettség: 31 688
elküldve: 8
receptkönyvben: 208
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
502 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barnbett
barnbett / barnbett cs, 2017-04-06 12:24

Egy olyan kérdésem lenne, hogy előző este is be lehet pácolni és reggel kisütni?? A választ előre is köszönöm

618