Sajtos-tejfölös tepsis karaj recept

Sajtos-tejfölös tepsis karaj
Sajtos-tejfölös tepsis karaj
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pofonegyszerű ebéd, vagy akár vacsora is... Kezdők is bátran nekiállhatnak, és biztosan mindenkinek a kedvence lesz!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Párolt rizs vagy zöldsaláta.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös karaj, tepsis karaj sajttal és tejföllel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket egy kicsit kiklopfoljuk.
  2. A lisztet egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és elkeverjük. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk a paprikás lisztbe.
  3. A baconszeleteket egy tepsibe tesszük, beborítjuk a hússal.
  4. A vöröshagymát lereszeljük, hozzáadjuk a tejfölhöz az olívaolajjal együtt, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket leöntjük a fehérborral, majd vastagon bekenjük a hagymás tejföllel.
  5. Beborítjuk a reszelt sajttal, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk. ha nagyon pirulna, akkor fóliával letakarjuk. Így is kezdhetjük, akkor viszont 30 perc után vegyük le róla a fóliát.
  6. 40 perc után nézzük meg, hogy mennyire puha a hús, ha kell, süssük még 10 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 626
össznézettség: 51 584
elküldve: 35
receptkönyvben: 325
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
537 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hallali
hallali p, 2017-07-21 19:34

Undorító kaja lett belőle. A sajt megégett, a hús nyers maradt, az egész híg vizes lében úszik. Eleve nem sülhet meg a hús 40 perc alatt. Le kellette volna takarni, akkor nem égett volna meg a sajt. Túl sok a tejföl, amitől híg lében úszik az egész, plusz még a hagyma is levet ereszt.
Köszi a receptet a (kutyám nevében).

558