Csirkemell őzgerincformában sütve 2. recept

Csirkemell őzgerincformában sütve 2.
Csirkemell őzgerincformában sütve 2.
receptkönyvben hozzászólások (173)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudtam, mit főzzek, és keresgélés közben erre a receptre bukkantam. Már jó rég volt, de azóta is sokszor elkészítem, mert nagyon szeretjük. Gyors, egyszerű és finom étel.

hozzávalók / 4 adag

A csirkemell előkészítéséhez

A forma kikenéséhez

ajánlat

Hasábburgonya, azzal az igazi:-)

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
alkalom: karácsonyi hidegtálak
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkemellpástétom, csirkemell csőben sütve, csirkemelles őzgerinc

elkészítés

  1. Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük.
  2. A csirkemellett felkockázzuk, és a masszába vegyítjük.
  3. Formánkat kivajazzuk, és morzsázzuk, majd a bacon-nel kibéleljük.
  4. A husit a formába öntjük, és a kilógó szalonnát ráhajtogatjuk.
  5. Előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk, és tovább sütjük, míg a szalonna megpirul.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 362 259
elküldve: 850
receptkönyben: 8 828
elkészítve: 559/784
Facebookon megjelent: -

szakács

Lejla

Mióta szakács: 2010.03.02.
3 recept

Hozzászólások (173)

Yossaria
Yossariah, 2014-03-24 23:58

Sziasztok! Milyen ez az étel hidegen? Hidegtálra szeretném tenni? Próbálta már valaki?

Niki84
Niki84sze, 2014-02-19 15:47

Én is elkészítettem és nagyon finom volt! Egyszerű, sok munka nincs vele, látványos és nagyon finom. Kukoricás riszt tálaltam hozzá és nagy sikert arattam vele. Biztos, hogy el fogom még készíteni, az egyik kedvenc receptem lett.

Jucmok
Jucmokv, 2014-02-02 15:07

Hello,
köszönet a receptért, egyszerű és nagyszerű, nagy sikert aratott, biztosan gyakran el fogom készíteni. Igaz, én csak 20 dkg bacont használtam fel, épp elég volt az őzgerinc kibéleléséhez.
Jucmok

Franko00
Franko00h, 2014-01-13 15:08

Érdeklődnék, hogy mit jelent az hogy 4 adag? Hány főre készül az fini étel? Vendégeket várok hétvégére és ezt szeretném elkészíteni. Üdv

Nyoszorgo
Nyoszorgop, 2014-01-03 13:49

Nagyon egyszerűnek és gusztának tűnik ez a recept, viszont nekem egy kérdésem lenne... párom nem szereti a bacont, anélkül is jó lehet vajon? Vagy a bacon létszükséges bele, mert az tartja össze az egészet?

Manna70
Manna70v, 2014-03-16 11:13

Nagyon szeretem ezt az ételt és sokszor megcsináltam már, ezért merek válaszolni neked. Szerintem nem is az összetartás miatt fontos, hanem a húsi ne száradjon ki. Próbáld meg gépi sonkával vagy más általatok szeretett felvágottal kibélelni. Annyi, hogy akkor nem lesz a finom zsiradék beszivárogva a húsba. Esetleg fele-fele arányba béleld ki. Vagy a párodét ha tálalod vedd le és egyétek ti meg a bacont.

tuncsa
tuncsak, 2013-12-31 14:57

Egyszerű, és isteni finom, könnyű étel. Még biztosan sokszor elkészítem.

Napszarvas
Napszarvasv, 2013-12-22 16:48

Nagyon jól néz ki,ki fogom próbálni. Darált sertéshúsból próbálta már valaki?

rozsa1958
rozsa1958h, 2013-12-09 15:37

Nagyon tetszik a recept,de a koleszterin miatt nem ehetünk szalonnát.Anélkül is meg lehet sütni?

Ubika
Ubikah, 2013-12-09 13:18

Hétvégén elkészítettem, kétszer is! :) borzasztó nagy sikert aratott! Nem is hittem volna! Annyit variáltam, hogy jol megfoghagymáztam pluszban! :) Köszönöm!

NoSalty.hu
NoSalty.huh, 2013-12-09 03:29

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.12.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

szissz89
szissz89sze, 2013-12-04 17:15

Kedves Lejla!
Már többször elkészítettem ezt az ételt. Nagy kedvenc lett nálunk :) Köszönöm szépen!

halfilé
halfilészo, 2013-11-16 13:28

Szia!
Én most készítem, remélem finom lesz. A bacon és a hús soknak tűnik a recept alapján. Én 20dkg-ból kibéleltem az egész formát, a husiból pedig 15 dkg-val kevesebbet használtam, a bacon így éppen körbe érte. A húst sóztam csak meg , mert a sajt és a bacon is sós. Plusz beletettem 2 gerezd fokhagymát is.Egyébként tetszik a recept köszönöm.

vcsuka
vcsukacs, 2013-10-03 08:52

Mar nem is tudom, hogy hanyadszor keszitem el, es mindig nagy sikere van. Koszonom a recit!
Udv: Veronika

gigi22
gigi22szo, 2013-07-27 13:46

Szia!
Nahát, ez Kriszdom receptje az Andi konyhájáról, köszönjük neki ezt a fantasztikus receptet!!!
Azért illene feltüntetned a forrást!!!!!
Üdv: Gigi

taranikó
taranikócs, 2013-07-18 10:45

Nagyon finom! Plusz egyszerű és gyors.:) Mindenkinek nagyon ízlett a családban, úgyhogy sokszor fogom még sütni. Köszi a receptet.

2B
2Bv, 2013-05-05 20:41

Még nem tudom, hogy jó-e, de szép lett:-), az biztos. Tarját használtam körberakáshoz, mert csak az volt itthon:-).
ui: most már tudom. Szuper lett. Tulajdonképpen el is fogyott. Mindenki imádta.

mociccah
mociccahv, 2013-04-21 17:53

Szuper! Jól néz ki, nagyon finom, még sokszor el fogom készíteni, köszi :)!

Kesziné Kati
Kesziné Katip, 2013-04-12 17:13

Én püspökkenyér formában készítettem! Nagyon látványos, még felszeletelve is! Tényleg nagyon jó recept, máskor is el fogom készíteni! Ajánlom mindenkinek!

marikaradnai
marikaradnaisze, 2013-03-13 20:11

Nekünk egy " kicsit' elsózott lett !!!
De,,,,,,Isteni finom !!!!!
KÖszönjük a receptet a szakàcsnak :-))
üdv

marikaradnai

mercuss
mercusscs, 2013-02-28 15:42

sziasztok!
ha en gazos sutoben csinalom, akkor tudnätok tanäcsot adni, hogy milyen fokozaton, es körülbelül meddig sussem? elöre is koszonom

kuglofff
kuglofffcs, 2013-02-21 16:16

Isteni finom! Én sütőpapírral béleltem ki a tepsit. Köszönöm a receptet!

Liliomfi
Liliomfik, 2013-02-19 17:32

Nagyon finom lett, a párom nem bírt vele betelni. Köszönöm a receptet.

pbetti30
pbetti30p, 2013-02-15 19:57

Én is szilikonformában szoktam sütni és így nem kell se vajazni se morzsázni:)
Nagyon fini:)

eejudit
eejuditk, 2013-02-12 18:48

Ágota!
Én mindig szilikon formában készítem el és fél adagból, így jobb is lesz mert körbe éri a bacon és nem esik szét a tálaláskor. Üdv.

a.gota
a.gotah, 2013-01-28 22:56

Sziasztok!
Kevesebb csirkemellből és szilikonos őzgerinc formában is el lehet készíteni?
Köszönöm a segítséget:)
Á.

ancsa177
ancsa177szo, 2012-12-29 22:21

Én már rögtön vendégeknek készítettem el!A reakció:KÉREM A RECEPTET!Isteni finom lett!Köszönöm!

boxerbaba
boxerbabaszo, 2012-12-29 12:13

Szia! Rögtön élesben,karácsonyra,vendégeknek,családnak csináltam,mert éreztem,hogy nem lehet elrontani! Egyszerű és nagyszerű recept,ráadásul még látványos is! Biztosan még sokszor elkészítem ,mert nagy sikere volt! Köszönöm a szupi receptet és Boldog Új Évet Kívánok! Üdv.:Edit

Gold89
Gold89p, 2012-12-21 10:07

Imádom,az egyik kedvenc receptem, egyszerű és nagyszerű!Helyet kap majd a karácsonyi sültes tálon :)

agikata
agikatasze, 2012-12-12 19:55

Ez az egyik kedvenc receptünk! Én nem teszek morzsát a formába és nem sütöm külön tepsiben a "visszáján", így is nagyon szép és főleg finom. Már az illatának sem lehet ellenállni...

andimagyar
andimagyarp, 2012-12-07 08:13

Nálunk is hatalmas sikert aratott és gyorsan elfogyott. Köszönöm a receptet!

NTamas
NTamasv, 2012-12-02 20:59

Kipróbáltuk a receptet. Rögtön élesben, vendégeknek készült. Egyszerű és nagyon finom. Ajánlom mindenkinek!

Szoboszlaianna
Szoboszlaiannaszo, 2012-11-10 00:24

Kedves Lejla!
Nagyon szépen köszönöm a receptet. Anyunak készítettük el a húgommal anyáknapjára. Őzgerincformánk nem volt, ezért kenyér formába tettük. Emiatt külalakra nem lett olyan szép, de az íze mennyei volt. Sikerül meglepetést szerezni neki. :)
UI. Kicsit késve írom. Anyáknapja már egy féléve volt... :)

G.Zsófi
G.Zsófiszo, 2012-11-03 22:17

Ma elkészítettem ebédre! Isteni finom lett! Estére nem maradt semmi! :)

szbokore
szbokorek, 2012-10-30 14:39

Nagyon jó recept. Én GLASER sajtos brokkoliját csináltam köretnek mellé. Kitűnő párosítás szerintem.

Köszi,
Szbokore

NoSalty.hu
NoSalty.huv, 2012-10-28 11:11

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.10.27. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Ha nem akarsz kicsúszni az időből, lassan neki kellene állnod a tojások festésének. Na, jó, ha nem is a festésnek, legalább a technika kitálalásának, amivel megvalósítod őket.
1178