Csirkemell őzgerincformában sütve 2. recept

Kalória?
Csirkemell őzgerincformában sütve 2.
Csirkemell őzgerincformában sütve 2.
receptkönyvben hozzászólások (193)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudtam, mit főzzek, és keresgélés közben erre a receptre bukkantam. Már jó rég volt, de azóta is sokszor elkészítem, mert nagyon szeretjük. Gyors, egyszerű és finom étel.

hozzávalók / 4 adag

A csirkemell előkészítéséhez

A forma kikenéséhez

ajánlat

Hasábburgonya, azzal az igazi:-)

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
alkalom: karácsonyi hidegtálak
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkemellpástétom, csirkemell csőben sütve, csirkemelles őzgerinc
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük.
  2. A csirkemellett felkockázzuk, és a masszába vegyítjük.
  3. Formánkat kivajazzuk, és morzsázzuk, majd a bacon-nel kibéleljük.
  4. A husit a formába öntjük, és a kilógó szalonnát ráhajtogatjuk.
  5. Előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk, és tovább sütjük, míg a szalonna megpirul.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 474 924
elküldve: 942
receptkönyben: 10 027
elkészítve: 932/1 154
Facebookon megjelent: -

szakács

Lejla

Mióta szakács: 2010.03.02.
3 recept

Hozzászólások (193)

konkele
konkele h, 2015-01-19 09:43

Nagyon finom, már többször elkészítettem. Annyit variáltam, hogy bacon helyett sonkát használok. Köszönöm a receptet!

NHTundi
TamásiTündi / NHTundi h, 2014-12-29 10:43

Már többször is elkészítettem, és valóban ízletes, és finom. Ízlik az egész családnak!
Köszönöm!

repcsi23
repcsi23 h, 2014-12-22 17:05

Próbálta már valaki úgy, hogy rakott bele egy kisebb-közepesebb fej hagymát? Ha igen, milyen eredménnyel?

viola01
Hagymafaló / viola01 h, 2015-01-05 17:33

A pároméknál egy ehhez igen hasonló családi recept kering kézről kézre, abban nincs se sajt, se tojás, viszont van sok-sok fokhagyma. Isteni, csak ajánlani tudom.

viola01
Hagymafaló / viola01 p, 2015-01-30 20:08

Egy kis doboz tejföl, amit egy kevés liszttel sűrítenek szükség esetén, de 2 csomag fokhagymapor is kell bele, az is sűríti.

liljam
Liljam / liljam szo, 2014-12-20 22:11

Szia ! en is ma elkeszitette ezt a csodat ugyan ilyen gyonyoru lett es finom is ! mondjuk kicsit sotlan szamomra de ezen lehet segiteni :) koszonom a receptet:*

d.erika1971
d.erika1971 v, 2014-11-09 20:07

Kedves Lejla!
Ma mi is kipróbáltuk. Nagyon ízlett a család minden tagjának.
Biztosan többször is elkészítjük !

NoSalty.hu
NoSalty.hu p, 2014-10-31 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Melitke
Melitke cs, 2014-10-30 18:01

Kedves Lejla! Szeretném elkészíteni ezt a finomságot! Az lenne a kérdésem, hogy mondjuk előző nap előkészíthetem-e úgy, hogy a húst a fűszeres tejfölbe keverem, hűtőbe teszem és másnap teszem hozzá a tojást, lisztet és sajtot... :) Válaszod előre is köszönöm!

LettiSz.
LettiSz. szo, 2014-10-18 14:45

En ket rudban keszitettem. Hetes szabadsagra keszultunk, igy elore megszutottem, mikor kihult, foliaba csavarva lefagyasztottam a rudakat kulon. Ezek kerultek a hutolada aljara es tetejere, mint "jegakkuk". Amikor megerkeztunk 10 ora vezetes utan, este csak a hutobe raktam a rudakat, masnap megvolt az ebed - a sutoben ujra melegitve. Nagyon jol fagyaszthato - tokeletes segitseg a kozelgo unnepekre is, nem kell az utolso pillanatban aggodni. Imadjuk!

Mosoly7
Mosoly7 sze, 2014-05-21 10:04

Isteni lett! Az egész családnak ízlett! Köszönöm! :)

sylvuska
sylvuska sze, 2014-04-23 13:34

Koszonom szepen a receptet, megcsinaltam ma, igaz nem lett ilyen szep mint itt a kepen, de igazan finom lett! Koszonom szepen meg egyszer. Szilvia

MARCSIKA31
MARCSIKA31 v, 2014-04-20 07:52

Ma készítettem 3. alkalommal . Éppen most pirul a sütőben . Annyit variáltam a recepteden , hogy a csirkemell kockákat előtte este befűszereztem ( bors , delikát , fokhagyma ) , hogy jól összeérjen a fűszerekkel , valamint mielőtt beleöntöttem a masszába , tettem rá egy kis őrölt fűszerpaprikát , hogy jobb színe legyen ! Egyébként isteni finom , nagyon szeretjük ! Kellemes ünnepeket ! Üdv.Marcsi

Yossaria
Yossaria / Yossaria h, 2014-03-24 22:58

Sziasztok! Milyen ez az étel hidegen? Hidegtálra szeretném tenni? Próbálta már valaki?

MARCSIKA31
MARCSIKA31 v, 2014-04-20 07:54

Szerintem hidegtálra tökéletes ! Személy szerint Én jobban szeretem hidegen , mint melegen , valamint hidegen szebben lehet szeletelni !

Niki84
Niki84 sze, 2014-02-19 14:47

Én is elkészítettem és nagyon finom volt! Egyszerű, sok munka nincs vele, látványos és nagyon finom. Kukoricás riszt tálaltam hozzá és nagy sikert arattam vele. Biztos, hogy el fogom még készíteni, az egyik kedvenc receptem lett.

Jucmok
Jucmok v, 2014-02-02 14:07

Hello,
köszönet a receptért, egyszerű és nagyszerű, nagy sikert aratott, biztosan gyakran el fogom készíteni. Igaz, én csak 20 dkg bacont használtam fel, épp elég volt az őzgerinc kibéleléséhez.
Jucmok

Franko00
Franko00 h, 2014-01-13 14:08

Érdeklődnék, hogy mit jelent az hogy 4 adag? Hány főre készül az fini étel? Vendégeket várok hétvégére és ezt szeretném elkészíteni. Üdv

Nyoszorgo
Nyoszorgo p, 2014-01-03 12:49

Nagyon egyszerűnek és gusztának tűnik ez a recept, viszont nekem egy kérdésem lenne... párom nem szereti a bacont, anélkül is jó lehet vajon? Vagy a bacon létszükséges bele, mert az tartja össze az egészet?

Manna70
Manna70 v, 2014-03-16 10:13

Nagyon szeretem ezt az ételt és sokszor megcsináltam már, ezért merek válaszolni neked. Szerintem nem is az összetartás miatt fontos, hanem a húsi ne száradjon ki. Próbáld meg gépi sonkával vagy más általatok szeretett felvágottal kibélelni. Annyi, hogy akkor nem lesz a finom zsiradék beszivárogva a húsba. Esetleg fele-fele arányba béleld ki. Vagy a párodét ha tálalod vedd le és egyétek ti meg a bacont.

tuncsa
tuncsa k, 2013-12-31 13:57

Egyszerű, és isteni finom, könnyű étel. Még biztosan sokszor elkészítem.

Napszarvas
Napszarvas v, 2013-12-22 15:48

Nagyon jól néz ki,ki fogom próbálni. Darált sertéshúsból próbálta már valaki?

rozsa1958
rozsa1958 h, 2013-12-09 14:37

Nagyon tetszik a recept,de a koleszterin miatt nem ehetünk szalonnát.Anélkül is meg lehet sütni?

szacsiga
szacsiga / szacsiga cs, 2014-10-30 14:54

Aki nem akarja szalonnával az esetleg megpróbálhatná sütőpapírral összefogni, csak úgy nem pont olyan lesz az íze, meg az állaga.

Ubika
Ubika h, 2013-12-09 12:18

Hétvégén elkészítettem, kétszer is! :) borzasztó nagy sikert aratott! Nem is hittem volna! Annyit variáltam, hogy jol megfoghagymáztam pluszban! :) Köszönöm!

NoSalty.hu
NoSalty.hu h, 2013-12-09 02:29

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.12.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

szissz89
szissz89 sze, 2013-12-04 16:15

Kedves Lejla!
Már többször elkészítettem ezt az ételt. Nagy kedvenc lett nálunk :) Köszönöm szépen!

halfilé
Halfilé / halfilé szo, 2013-11-16 12:28

Szia!
Én most készítem, remélem finom lesz. A bacon és a hús soknak tűnik a recept alapján. Én 20dkg-ból kibéleltem az egész formát, a husiból pedig 15 dkg-val kevesebbet használtam, a bacon így éppen körbe érte. A húst sóztam csak meg , mert a sajt és a bacon is sós. Plusz beletettem 2 gerezd fokhagymát is.Egyébként tetszik a recept köszönöm.

vcsuka
pussycat / vcsuka cs, 2013-10-03 07:52

Mar nem is tudom, hogy hanyadszor keszitem el, es mindig nagy sikere van. Koszonom a recit!
Udv: Veronika

gigi22
gigi22 szo, 2013-07-27 12:46

Szia!
Nahát, ez Kriszdom receptje az Andi konyhájáról, köszönjük neki ezt a fantasztikus receptet!!!
Azért illene feltüntetned a forrást!!!!!
Üdv: Gigi

taranikó
taranikó cs, 2013-07-18 09:45

Nagyon finom! Plusz egyszerű és gyors.:) Mindenkinek nagyon ízlett a családban, úgyhogy sokszor fogom még sütni. Köszi a receptet.

2B
2B v, 2013-05-05 19:41

Még nem tudom, hogy jó-e, de szép lett:-), az biztos. Tarját használtam körberakáshoz, mert csak az volt itthon:-).
ui: most már tudom. Szuper lett. Tulajdonképpen el is fogyott. Mindenki imádta.

mociccah
mociccah v, 2013-04-21 16:53

Szuper! Jól néz ki, nagyon finom, még sokszor el fogom készíteni, köszi :)!

Kesziné Kati
Kesziné Kati p, 2013-04-12 16:13

Én püspökkenyér formában készítettem! Nagyon látványos, még felszeletelve is! Tényleg nagyon jó recept, máskor is el fogom készíteni! Ajánlom mindenkinek!

marikaradnai
marikaradnai sze, 2013-03-13 19:11

Nekünk egy " kicsit' elsózott lett !!!
De,,,,,,Isteni finom !!!!!
KÖszönjük a receptet a szakàcsnak :-))
üdv

marikaradnai

978