Gyömbéres-citromos mini csirkenyársak recept

Gyömbéres-citromos mini csirkenyársak
Gyömbéres-citromos mini csirkenyársak
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában először a főfogást találom ki, s csak aztán kezdek el gondolkozni, hogy mi legyen mellé. Ez esetben ez pont fordítva történt: tudtam, hogy tabbouleh-t szeretnék, de mindenáron. Csak mi legyen mellé? (Pontosabban: mi mellé kínáljam köretként a tabbouleh-t?) - suhant át az agyamon a dilemma.

A szűk keresztmetszetet a hűtő tartalma jelentette: hal, csirke és megint egy hal, és még egy csirke. Mivel az utóbbi két hétben legalább hatszor ettünk halat (bizony!: egyetlen újévi fogadalmamat, hogy sokkal több halat készítek, eddig abszolút sikerült betartanom), így maradt a csirke. Valami nagyon friss ízt tudtam elképzelni a tabbouleh mellé, így esett a választásom a citrom-gyömbér párosra.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

receptjellemzők

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet körülbelül 2 cm x 2 cm-es kockákra vágjuk, tálba tesszük, meghintjük sóval. Ráfacsarjuk egy citrom levét és hozzáadjuk az olívaolajat, valamint a gyömbért is. Az egészet jól összeforgatjuk és állni hagyjuk harminc percen át.
  2. A fél óra elteltével egy serpenyőt felhevítünk, közben a csirkekockákat kettesével, vagy hármasával egy-egy fogpiszkálóra tűzzük. A mini nyársakat a serpenyőbe tesszük és minden oldalukat megpirítjuk. (Ha szükséges, minimális mennyiségű olajat öntünk a serpenyőbe.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 374
elküldve: 5
receptkönyvben: 430
elkészítve: 15/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

skyli
skyli sze, 2011-05-18 21:39

Én megcsináltam ma és nekem ízlett :) Pulykamell volt és nem nagyon volt itthon más de pont volt egy kis friss gyömbér(nem annyira friss mert a hűtőben volt sokáig de még jó volt). A serpenyőbe nem kellett olaj és szépen megpirultak, nem volt rágós, nagyon finom volt :)) Köszi:)

275