17 tipp a csirkemellmentes fogyáshoz

Sok fogyni vágyó esik bele a natúr csirkemell + saláta kombináció csapdájába napokra, hetekre, esetleg hónapokra. Aztán végtelenül elunják, és feladják céljaikat.

A sikeres, fenntartható testsúlycsökkenésnek alapja a változatosság. Részben azért, mert így kevésbé valószínű, hogy belefásulunk, részben pedig azért, mert nagy eséllyel alapjaiban kell átstrukturálnunk az étrendünket, azaz hosszútávú megoldást keresünk. Az pedig mindenki számára nyilvánvaló, hogy nem lehet éveken át csirkemellen és salátán élni.

A kiegyensúlyozott testsúlycsökkentő étrend lehet nagyon változatos. A kiegyensúlyozottság ebben az esetben arra vonatkozik, hogy (személyre szabottan) meghatározott kalória- és tápanyagtartalmú az étrend, illetve bizonyos alapanyagokat (pl. kristálycukor, szalonna, sertészsír stb.) nem, vagy korlátozottan tartalmaz.

Olvastad már?

Saláták nélkül nincs fogyás!

A csirkemell valóban az egyik legalacsonyabb energiatartalmú húsrész és a (megfelelő módon elkészített) friss zöldségekből álló saláták is alapjai a testsúlycsökkentő étrendnek. A csirkemell mellett azonban szerencsére vannak más alacsony zsírtartalmú húsrészek, amelyek az étrendbe illeszthetők, és nem a natúr párolás vagy grillezés az egyetlen zsírszegény ételkészítési módszer.

Receptjeink közül kiválogattam most 17 db étel receptjét, amelyek adagonként kevesebb, mint 300 kcal energia- és 20 g zsírtartalmúak. A tányérmodell szerint körítsük őket fél adagban hagyományos, keményítőtartalmú körettel (pl. barnarizs, burgonya, bulgur stb.) és fél adagban párolt, gőzben főzött grillezett zöldségekkel vagy friss salátákkal.

Olvastad már?

Rizs vs cukkini - köretpárbaj!

  1. Halragu
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    könnyű
    243
    Kalória
    16.1g
    Fehérje
    4.7g
    Szénhidrát
    18.5g
    Zsír
    Még több halragu
  2. Gyros-falatok
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    közepes
    298
    Kalória
    28.9g
    Fehérje
    4.3g
    Szénhidrát
    17.8g
    Zsír
    Még több gyros

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...