Nosalty Logó

Tojáshabmáz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tojáshabmáz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 204 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1223 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 260 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 204 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.8 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1223 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 3 tojásfehérjétegy tálba tesszük (vigyázzunk, kevés sárgája se kerüljön bele!).
  2. A kimért cukrot egy kisebb méretű, lehetőleg teflonos edénybe tesszük (a pontos arány 1 tojásfehérjéhez 10 dkg cukor, de ha nem akarjuk, hogy túl édes legyen, akkor 9 dkgis elég), és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppenhogy ellepi. (Vigyázzunk vele, nagyon kevés víz is elég, mert lassan itatja át a cukrot.)
  3. A tojásfehérjéket 1-2 tk cukorral felverjük. Olyan kemény habbá kell verni hogy a tálat felfordítva nem folyhat ki belőle.
  4. Amikor már kemény a fehérje, elkezdjük felfőznia cukrot. Addig főzzük, amíg felforr, az összes cukor megolvad és "tiszta", átlátszó nem lesz és "gyöngyözik" a teteje.
  5. Folyamatos keverés közben lassan, vékony sugárban hozzáöntjük a forró cukrot a habhoz.
  6. Végül alacsony fokozaton addig keverjük a robotgéppel, amíg ki nem hűl.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 121
  • Össznézettség: 58975
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 01.

Ajánló

Cukorbetegek ne fogyasszák! Tojásfehérje-allergiások ne fogyasszák! Habcsók (Ez a recept habcsóknak is használható, ekkor jobb, ha több cukorral készítjük, majd a karikákat 50 fokos sütőben 3 órán keresztül szárítjuk.)

Receptkategóriák

Mindig szerettem a habos-mákos süteményen a tojáshabot, de sosem sikerült igazán jól elkészíteni. Így megkérdeztem e-mail-ben a kedvenc cukrászdámat, hogy mi a titok. Az üzletvezető pedig nagyon kedvesen és készségesen megírta nekem a receptet. Innen is köszönöm neki! :-)

Hozzászólások

illesera

Kedves Bigi ! Köszi, hogy megosztottad velünk ezt a fortélyt ! Meddig " tartja " magát az így elkészített hab ? Nem esik össze hamar, nem folyósodik el id?vel? Üdv Era

Törölt felhasználó

Kedves Era! Nincs mit! :-) Az így elkészült hab elvileg nem eshet össze, mert elég s?r?, és nem is folyósodik el, habkarikákat is szépen lehet formázni bel?le. Bármeddig tartja magát, csak id?vel a hab teteje ahogy kiszárad kissé megkeményedik, kérget képez a tetején, ez természetes folyamat, nem baj. Azért én h?t?ben szoktam tárolni, mert nagy melegben/h?ségben nem biztos hogy jól tartja magát és hát tojásból készült ételeket jobb h?t?ben tárolni. Üdv Brigi

Törölt felhasználó

-

Törölt felhasználó

Szia! Tetszik a recepted! Azt szeretném megkérdezni,hogy mit használtál amivel ráírtad a feliratot? Köszi a választ!

Törölt felhasználó

Szia! Az ételfesték, ilyen tubusos el?re gyártott, ilyen vékonyan lehet kinyomni a tubusból. Pontosan nem tudom már milyen, barátn?m hozta tulajdonképpen, ? egy cukrászkellékes boltban szokta venni azthiszem az ilyeneket, de lehet hogy valamelyik hipermarketben is találsz hasonlót.

Törölt felhasználó

Köszi szépen a választ

Törölt felhasználó

Szívesen!

pussycat

Ezt en is ismerem, a tiramisu receptjenel talalkoztam vele. Allitolag ez az olasz tojashab, "Italian Meringue" a neve. En is a tiramisuba igy keszitem a habot. Hogy jobb-e mint a milyenk? - nem tudom, mindenesetre erdemes megprobalni. :)))

amesztisz

Sajnos Nekem nem sikerült túl jól... maga alá csinált és folyós maradt...:(

Törölt felhasználó

Sajnálom hogy nem sikerült. Én már sokszor csináltam, mindig jó volt. Lehet hogy valamelyik lépésnél eltértél egy picit. Nagyon pontosan kell követni a leírást! Annyit nem részleteztem hogy a tojásfehérjéket természetesen kemény fehér habbá kell felverni hogy felfordításkor a tálban maradjon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek