r
Nosalty Logó

Tojáshabmáz

NS
Tojáshabmáz
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

204
Kalória
2.2g
Fehérje
50.1g
Szénhidrát
0g
Zsír
25.8g
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
50g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1223 kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    300.8 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1223 kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

  1. A 3 tojásfehérjétegy tálba tesszük (vigyázzunk, kevés sárgája se kerüljön bele!).
  2. A kimért cukrot egy kisebb méretű, lehetőleg teflonos edénybe tesszük (a pontos arány 1 tojásfehérjéhez 10 dkg cukor, de ha nem akarjuk, hogy túl édes legyen, akkor 9 dkgis elég), és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppenhogy ellepi. (Vigyázzunk vele, nagyon kevés víz is elég, mert lassan itatja át a cukrot.)
  3. A tojásfehérjéket 1-2 tk cukorral felverjük. Olyan kemény habbá kell verni hogy a tálat felfordítva nem folyhat ki belőle.
  4. Amikor már kemény a fehérje, elkezdjük felfőznia cukrot. Addig főzzük, amíg felforr, az összes cukor megolvad és "tiszta", átlátszó nem lesz és "gyöngyözik" a teteje.
  5. Folyamatos keverés közben lassan, vékony sugárban hozzáöntjük a forró cukrot a habhoz.
  6. Végül alacsony fokozaton addig keverjük a robotgéppel, amíg ki nem hűl.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Mindig szerettem a habos-mákos süteményen a tojáshabot, de sosem sikerült igazán jól elkészíteni. Így megkérdeztem e-mail-ben a kedvenc cukrászdámat, hogy mi a titok. Az üzletvezető pedig nagyon kedvesen és készségesen megírta nekem a receptet. Innen is köszönöm neki! :-)

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...