Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás - fahéjas forralt bor

Szilvás - fahéjas forralt bor
Szilvás - fahéjas forralt bor
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra gondoltam életemben először készíteni forralt bort. Azonban a hétvégén Bécsben jártunk, iszogattunk. Amikor hazajöttünk rájöttem, nem bírok karácsonyig várni (még 2 hét), és nekiálltam letesztelni a tudományom. Mindenki azt tanácsolta, hogy hagyatkozzak az érzéseimre, mert nincs igazi recept. Hát nekem ez lett belőle... A tea lehet, hogy nem való bele, de nagyon jó ízt alapozott meg. Ad egy laza, gyümölcsös zamatot.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Kóstogatni kell, mert akkor lesz tökéletes, ha pont olyan lesz, amilyennek szeretjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A frissen elkészült forró teát hozzáöntjük a karamellizált cukorhoz.
  2. A fűszerezést is hozzátesszük.
  3. Végül felöntjük a borral, és levesszük a tűzről, ahogy habosodni kezd (ne várjuk meg, míg forrni kezd).

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 760
elküldve: 1
receptkönyvben: 112
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

B Prixi

Mióta szakács: 2009.04.02.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: italok
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
adag: 2 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forralt bor, gyümölcsös forralt bor

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

180
száraz vörösbor 3 dl
tea 1 dl
szegfűszeg 2 db
fahéj 1 késhegynyi
barna cukor 3 ek