r
Nosalty Logó

Szedres-mogyorókrémes desszert

TBetty
Szedres-mogyorókrémes desszert
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

1142
Kalória
18.2g
Fehérje
94.2g
Szénhidrát
77.9g
Zsír
180.8g
Víz
408.8g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
63.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4565 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    180.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 1142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    311.5 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2885.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1204 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    376.7 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    723.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1719 micro
Összesen 4565 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta: 6 dkg porcukrot kikeverünk 6 tojássárgájával.
  2. A 6 fehérjétkemény habbá verjük, s hozzáadagoljuk a maradék porcukrot.
  3. Ezt a két keveréket óvatosan összekeverjük, s beleforgatjuk a lisztet.
  4. 170 fokon megsütjük. Ha kész, kis darabkákra tördeljük.
  5. A krém: A habtejszínből kemény habot verünk.
  6. A vajkrémet kikeverjük a porcukorral, és a vaníliás cukrokkal.
  7. A két masszát óvatosan összekeverjük, majd kettévesszük.
  8. Az egyik felébe belekeverjük a mogyorókrémet.
  9. Előveszünk egy jénai tálat, és az aljára piskóta darabkákat teszünk.
  10. Erre kenünk a mogyorókrémes krémből egy réteget, jöhet még egy kör piskóta, pár szem szeder, erre egy sima tejszínes krémréteg, majd kezdjük előröl, amíg el nem fogy minden.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Természetesen másféle gyümölcsökből is elkészíthető, nagyon finom desszert!

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...