Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült édesburgonya

Sült édesburgonya
Sült édesburgonya
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az édesburgonya vagy más nevén batáta fogyasztása nagyon elterjedt Japánban. Télen sütödékben is sütik, úgy, mint nálunk a sült gesztenyét. Omlós, édes és nagyon finom. Otthon is elkészíthető, fogyózók is fogyaszthatják, ha marad, én süteménybe használom fel, így cukormentes és édes lesz.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Köretként is fogyasztható, akár grill partin is, vágjuk vastagabb karikákra, és úgy süssük meg rácson, így mindkét fele karamellásra pirul.

Melegen és hidegen is kiváló, akár desszertként is ehetjük, de ne este, lefekvés előtt:-))

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Közepes méretű nyers édesburgonyát vegyünk, de ha csak nagyok vannak, azzal sincs gond, csak tovább kell sütni.
  2. Először is kefével vagy szivaccsal jól dörzsöljük le a héját, mossuk meg alaposan.
  3. Előmelegített sütőben, 250 fokon süssük 25-30 percig. Akkor sült át rendesen, ha a villával simán át tudjuk szúrni, és érezzük, hogy puha a belseje. Ha nem sült át rendesen, még 5 percig süssük tovább.
  • sütési hőfok: 250°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 36 607
elküldve: 3
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

batáta, édesburgonya, sült zöldség, sült batáta, grillezett édesburgonya recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

111
édesburgonya 5 db