Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Régi idők tejes zsemléje

Régi idők tejes zsemléje
Régi idők tejes zsemléje
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobb zsemlerecept, amit eddig készítettem. Nagyon hasonlít a régen boltban kaphatóakhoz, ha nem ugyanolyan. Frissen a legfinomabb, ezért szoktam kis mennyiséget készíteni. Kihűlés után egyenként folpackba csomagolva, másnap is nagyon jó.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe beleszórjuk a sót, a cukrot, és elkeverjük. Tetejére morzsoljuk az élesztőt, és ráöntjük a tejet. Villával összekeverjük, és kidolgozzuk. Én ezt is villával szoktam, mert nem áll össze kemény tésztává. (Ahhoz több liszt kellene, viszont kisütve már nem lenne az igazi.)
  2. Amikor szép homogén és kerekded lett, letakarva meleg helyen megkelesztjük (kb. 1 óra).
  3. Ha megkelt, a sütőtepsit kibéleljük kivajazott és lisztezett sütőpapírral. A tésztát lisztezett nyújtólapra szedjük, és átgyúrjuk, csak annyira lisztezve, hogy ne ragadjon.
  4. A tésztát négy felé osztjuk (ki szoktam mérni, így egyformán sülnek meg), kerek cipót formázunk belőlük, és a sütőtepsire helyezzük. Leterítve újra megkelesztjük, majd előmelegített sütőben középen, légkeverésesnél 180-200 fokon megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 4 951
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Youlcsi

Mióta szakács: 2014.07.25.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: briós, croissant, édes leveles, hamburger-buci, burek, buci, bagel, perec, kifli, pita

egyéb elnevezések

zsömle, zsemle

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

259
finomliszt 25 dkg
1 teáskanál
cukor 0.5 teáskanál
tej 1.7 dl
friss élesztő 2 dkg