Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulamag ahogy Katharosz készíti

Mandulamag ahogy Katharosz készíti
Mandulamag ahogy Katharosz készíti
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom krémes süti, kicsit pepecselős, de érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: a lisztet a sütőporral, a puha margarinnal, a porcukorral, dióval, kakaóporral összegyúrjuk.
  2. A mandulamag formákba nyomkodjuk, és közepesen forró sütőben 180 fokon, légkeverésesben 165 fokon, kb 15 perc alatt világosra sütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki!
  3. Krém: a tojásokat a fele porcukorral, a tejjel, a vaníliás cukorral és a liszttel simára keverjük, majd továbbra is keverve kis lángon sűrű krémmé főzzük.
  4. A puha margarint a maradék cukorral habosra keverjük, mandulaaromával ízesítjük. Ha a főzőtt krém kihűlt, a cukros margarinnal kikeverjük.
  5. Majd 2-2 mandulamagot megtöltve összeragasztunk a krémmel.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 16 311
elküldve: 5
receptkönyvben: 163
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulakrémes aprósütemény, mandulás süti, krémmel töltött mandulamag

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Liniko
Liniko Tue, 2016-12-20 16:29

Szia. Mennyi kakaót szoktál tenni a tésztába? Köszönöm.
Üdv.

osztrakizmosz
osztrakizmosz Thu, 2013-10-31 13:36

Nagyon örültem én is a receptnek, meg is csináltam tegnap.

Nekem a tészta egyáltalán nem állt össze, poros állagú maradt ezért ütöttem bele egy tojást, így állt össze tökéletesen, nem ragadt, lehetett vele dolgozni. Neked összeáll Katharosz?

Én tettem még a tésztába is mandula aromát, mert máshol olvastam, szerintem az jó bele, mert még mandulásabb a süti íze.

A krémem se lett az igazi sajnos. Az állaga nekem úgy tűnik, mintha egy bödön zsírt megszíneztem volna. Pedig a képen nem úgy tűnik. Én a pudingos krémekhez vagyok szokva, azoknak az állaga krémesebb. Igaz, hogy én nem kevertem ki a vajat a cukorral, mert feleslegesnek éreztem, a még meleg főzött krémbe oszlattam el, ahogy a pudingos krémeknél is szoktam. Csak úgy tudtam megtölteni a sütiket, hogy éjszakára a hűtőbe tettem a krémet, úgy kellően megdermedt. Más receptben olvastam pudingos krémet ehhez a sütihez, az esetleg jobb lehet olyan szempontból, hogy nem kell bele tojás.

A krém elég sok lett a sütihez képest, megmaradt a fele, így sütnöm kell még egy adagot :-), bár a tegnapiból sem sok van már, így nem baj.

Kb 40 db süti (összeragasztva) lett nekem a hozzávalókból.

Üdvözlettel: Ildi

katharosz
Katharosz / katharosz Thu, 2013-10-31 21:53

Szia, nekem nem szokott gond lenni a tésztával, már többször is elkészítettem. A krémje is nagyon finom, a színét nem teljesen adja vissza a kép, ettől szebb a színe. Ahhoz, hogy a tied is ilyen legyen javaslom a leírás betartását, megéri mert nagyon finom.
Üdv. Kati

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Thu, 2013-02-07 17:20

Ennek a receptnek nagyon örülök a gyerek korom és a jó lagzik jutnak róla eszembe, ez sütemény nélkül sem volt lakodalom, hamarosan elkészítem. ÜDV

1755
finomliszt 35 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
dió 10 dkg
sütőpor 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
tojás 4 db
porcukor 22 dkg
tej 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 25 dkg
mandulaaroma 20 ml