r
Nosalty Logó

Mandulamag ahogy Katharosz készíti

Katharosz
Mandulamag ahogy Katharosz készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1755
Kalória
20.2g
Fehérje
170.2g
Szénhidrát
113.1g
Zsír
67.4g
Víz
180g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
96.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7014 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    170.2 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    999 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    941 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 1755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    452.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2378.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    680.7 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    269.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3996 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    423 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3766 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2757 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1049 micro
Összesen 7014 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 429 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: a lisztet a sütőporral, a puha margarinnal, a porcukorral, dióval, kakaóporral összegyúrjuk.
  2. A mandulamag formákba nyomkodjuk, és közepesen forró sütőben 180 fokon, légkeverésesben 165 fokon, kb 15 perc alatt világosra sütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki!
  3. Krém: a tojásokat a fele porcukorral, a tejjel, a vaníliás cukorral és a liszttel simára keverjük, majd továbbra is keverve kis lángon sűrű krémmé főzzük.
  4. A puha margarint a maradék cukorral habosra keverjük, mandulaaromával ízesítjük. Ha a főzőtt krém kihűlt, a cukros margarinnal kikeverjük.
  5. Majd 2-2 mandulamagot megtöltve összeragasztunk a krémmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon finom krémes süti, kicsit pepecselős, de érdemes kipróbálni.

További receptek

Diós-birsalmás linzerkarika

Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...