Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madagaszkári saláta

Madagaszkári saláta
Madagaszkári saláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ne mondj nemet, míg meg nem kóstoltad! Frissítő és laktató a nyári hőségben, partikon pedig a beszélgetés központja lehet. Az ananász és mangó zamatosan édes ízeihez kiválóan illik egy kis pikáns.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A mangót 1-2 nappal az ananász előtt vegyük, így egyszerre érik majd meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ananász leveles végét és alját levágjuk, majd felállítjuk, és a héjtól fél centiméterre vágva cikkekben a héját is levágjuk. Az ananász középső, kemény részét éles, hosszú nyelű késsel vagy almacsumázóval függőlegesen, többször bevágva, körbe-körbe járva lazítjuk fel, majd az ananászt lefektetve, abból kinyomjuk. Aki ezt tudja, ugorja át!
  2. Az ananászt vékony szeletekre vágjuk, és a köröket félbe is vághatjuk. Két tálon elrendezzük.
  3. A mangót hosszában körbevágjuk a legszélesebb ponton. A két felét elfordítjuk egymáson. Ha megérett, ez egyszerű. Ha nem teljesen érett, minden mangólében úszik majd, de a saláta úgy is finom. A mangó magját éles késsel körbevágjuk és kidobjuk. A mangó húsába hosszában és keresztben belevagdosunk, kifordítjuk és kivájjuk.
  4. A lila hagymát apró darabokra vágjuk, és a mangó húsához adjuk. Belekeverjük a kifacsart citrom levét és egy pici sót.
  5. A mangó és hagyma keverékét az ananászra halmozzuk elosztva a két tálon. Pirospaprikával megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 792
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

ananász saláta, mangó saláta, pikáns gyümölcssaláta, gyümölcssaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

215
ananász 1 db
mangó 1 közepes db
citromlé 0.5 citromból nyert
lila hagyma 20 g
1 késhegynyi
füstölt pirospaprika 1 késhegynyi