Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Kínais" sült banán

"Kínais" sült banán
"Kínais" sült banán
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben a kínai büfékben lehetett kapni ezt a csemegét. Ma már nem sok helyen látom sajnos, pedig nagyon finom a ropogós bunda és benne a puha, sült banán. Szerencsére gyors és egyszerű az elkészítése. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ugyanezt a tésztát még lehet sok zöldséggel és gyümölccsel is kipróbálni. Pl. karfiolt, brokkolit, almát is bebundázhatunk bátran.
Mézzel vagy fahéjas porcukorral tálaljuk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba kimérjük a lisztet és ehhez szórjuk a sütőport.
  2. Apránként öntjük hozzá a vizet. (A lényeg, hogy nagyon sűrű palacsintatésztát kapjunk. Nem baj, ha csomós marad kicsit a massza.) A jéghideg víztől és a tészta csomósságától lesz igazán ropogós, mikor a forró olajban kisütjük.
  3. A banánokat 4-5 darabra törjük és beleforgatjuk a lisztes masszába. 
  4. Forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 60 044
elküldve: 4
receptkönyvben: 561
elkészítve: 34/39
Facebookon megjelent: -

szakács

vNóra

Mióta szakács: 2011.05.08.
44 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült banán, bundás banán

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pandora77
pandora / pandora77 Thu, 2018-01-04 16:08

Szia! Nagyon szuper, köszi! Legközelebb kisebb edényben sütöm ki, de így is fincsi lett, és ropogós, és aranyszínű, szóval nagyon jó recept :)

tolnai99
tolnai99 Sun, 2014-09-14 10:56

Nagyon finom már többször is elkészítettem. Mézzel a tetején isteni.

h3eniko
h3eniko Fri, 2014-05-02 03:15

Férjemmel nagyon szerettük otthon a kinais sült banánt. Szerintem igy még finomabb is! Sokszor készítettem már ezt a receptet. Nekünk elég a fele adaggal is, de úgy is kijön belőle 3 banón. :-) Mindig csempészek bele fahejat is, kb 1 kk-t. Nagyon szeretjük! Mindenkinek ajanlom!

bunny17n
bunny17n Sun, 2014-02-09 18:36

nem tudom mi lehet a gond,de már másodszorra próbálom elkészíteni,és egy olajos trutymó lesz az egészből a végére...

Tánya88
vNóra / Tánya88 Sun, 2014-02-09 23:08

sajnálom... nem lehet, hogy túlérett volt a banán? vagyis én is pont egy hete jöttem rá hogy ezt csak kemény banánból érdemes csinálni. nyersen enni nem lett volna érett, amit használtam hozzá, de így, hogy megsütöttem, rengeteg cukor kicsapódott. mondjuk nagyon trutymós nem lett éppen, csak a végén az olaj megégett...

oosaki
oosaki Wed, 2012-11-28 12:23

nagyon jó recept, kis fahéjat tettem a tésztába, és kevés mézt csorgattam a tetejére. :) Tényleg finom!

petra
Petra / petra Mon, 2011-06-27 15:06

Kedves Tánya,
Kiegészítettük a 2. elkészítési pontot a helyesbítésednek megfelelően:
A jéghideg víztől és a tészta csomósságától lesz igazán ropogós, mikor a forró olajban kisütjük.
Így jó lesz?
Üdv,
Petra

Tánya88
vNóra / Tánya88 Mon, 2011-06-27 13:53

valamiért variáltak a recepten... én úgy írtam, h a JÉGHIDEG víztől és a tészta csomósságától lesz igazán ropogós a banán :)

626
finomliszt 12 evőkanál
víz 3 dl
sütőpor 4 tk
banán 4 db
napraforgó olaj 2 dl