Nosalty Logó

Huszárfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Ezen a képen: Huszárfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 706 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2825 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 427 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 706 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    134.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.5 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 2825 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 427 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a porcukorral egy nagy tálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vaníliakivonatot és a citromhéjat, majd jól elkeverjük. A lisztet elkeverjük a sóval és a tálba tesszük. A masszát röviden tésztává gyúrjuk. A tészta kissé ragadós lehet. A tésztát egy gombóccá formázzuk, frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
  2. A sütőt 200 fokra melegítjük elő. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki és félretesszük. A lekvárt felkeverjük, és ha szükséges (pl. málnalekvárnál), a magokat eltávolítjuk. A tésztát kivesszük a hűtőszekrényből, pár percig hagyjuk melegedni, majd 25 diónyi golyót formálunk, és a tepsibe tesszük. Egy fakanál hátsó végével mélyedéseket nyomunk minden golyóba. A lekvárból minden mélyedésbe töltünk egy habzsák vagy zacskó segítségével. 12-14 percig sütjük. Kivesszük a sűtőből és teljesen kihűtjük. Ha szeretnénk, porcukorral szórhatjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 89
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

NapsütötteVidékünkön 134 recept

A Huszárfánk német aprósütemény és egészen egyszerűen elkészíthető. Sokáig eláll, ezért jóval karácsony előtt elkészíthető.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!