r
Nosalty Logó

Házi sajt Torma konyhájából

Torma
Házi sajt Torma konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

283
Kalória
15.1g
Fehérje
21g
Szénhidrát
10g
Zsír
13.8g
Víz
-
Koleszterin
45mg
Élelmi rost
20.4g
Cukor
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1133 kcal
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 283 kcal
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3292.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2284 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1133 kcal
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    2.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 55 kcal

Elkészítés

  1. A tejet feltesszük forrni.
  2. Mikor éppen felforrt, beleöntjük a citromlevet, 1 gyengét keverünk rajta, majd hagyjuk állni 15 percet.
  3. Pihenés után beleöntjük egy ritka szövésű anyaggal (Vileda törlőt használtam) kibélelt szűrőbe, ráhajtjuk az anyag széleit, és lenyomtatjuk egy nehezékkel (vízzel telt edény).
  4. 15-20 perc múlva kész, ez az ALAPSAJT, amit ízlésünk szerint azután ízesíthetünk más összetevőkkel... zöldfűszer, fokhagyma, hagyma, chili, köménymag... ízlés szerint :) Ezeket az adalékokat a préselés előtt keverjük a sajtmasszához.
  5. Hűtőben egy hétig eláll.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Imádom a túrót, sajtot, a jó minőségűt, tartósitószerek nélkül. A recepteket amiket eddig találtam, túl bonyolultnak tartottam (aludtejet csinálni, várni egy éjszakát, vagy egy éjszakát csöpögtetni... kinek van erre ideje, vagy türelme?) Timcsó receptje motivált erre az egyszerűsített formára, kisebb adagból, citromlével... Köszönöm örökre Timcsó!!!

További receptek

Villámgyors céklás fetakrém

Imádjuk a gyors és egyszerű mártogatósokat, és ez a gyönyörűen vibráló céklás-fetakrém a kedvencünk, télen-nyáron. Kb. 5 perc alatt elkészíthető és egy elég komoly partikaja. ...

Nosalty

Obatzda, a bajor sajtkrém

A bajorok fűszeres, pikáns sajtkrémje egész évben kiváló mártogatnivaló, de az Oktoberfest idején különösen a figyelem középpontjába kerül. Az Obatzda ízvilágra nagyon hasonlít a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek