Nosalty Logó

Házi sajt Torma konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Torma
Házi sajt Torma konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 283 Kcal
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1133 Kcal
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 55 Kcal
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 283 Kcal
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3292.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2284 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1133 Kcal
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 55 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet feltesszük forrni.
  2. Mikor éppen felforrt, beleöntjük a citromlevet, 1 gyengét keverünk rajta, majd hagyjuk állni 15 percet.
  3. Pihenés után beleöntjük egy ritka szövésű anyaggal (Vileda törlőt használtam) kibélelt szűrőbe, ráhajtjuk az anyag széleit, és lenyomtatjuk egy nehezékkel (vízzel telt edény).
  4. 15-20 perc múlva kész, ez az ALAPSAJT, amit ízlésünk szerint azután ízesíthetünk más összetevőkkel... zöldfűszer, fokhagyma, hagyma, chili, köménymag... ízlés szerint :) Ezeket az adalékokat a préselés előtt keverjük a sajtmasszához.
  5. Hűtőben egy hétig eláll.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8606
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 10.

Ajánló

Próbáld ki, egyszerű és finom, tartósítószer nélküli! 30 dkg sajt lett ebből a 2 l tejes adagból.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom a túrót, sajtot, a jó minőségűt, tartósitószerek nélkül. A recepteket amiket eddig találtam, túl bonyolultnak tartottam (aludtejet csinálni, várni egy éjszakát, vagy egy éjszakát csöpögtetni... kinek van erre ideje, vagy türelme?) Timcsó receptje motivált erre az egyszerűsített formára, kisebb adagból, citromlével... Köszönöm örökre Timcsó!!!

Hozzászólások

Évi néni

Kedves Márti! Gratulálok az els? receptedhez. Innent?l nincs megállás. További kellemes, sikeres f?zést kívánok! Üdv: Évi néni

Torma

Köszi Évikém! F?leg nézegetem a recepteket és gy?jtögetem ?ket. Ha valami hasznosat fel tudok tenni, azt majd megteszem. Még két receptem jön hamarosan, a harmadik, a zabos bucik cserépben Neked is biztos tetszeni fog! Különleges és kalória-könny? recepteket talán majd feldobok...Annyi jó recept van már itt...nagyon élvezem az olvasgatást és kisérletezést. ma naan kenyeret sütöttem teljes ki?rlés? lisztb?l. Jó blogozást, hagytam Neked üzenetet! Üdv, Márta :)

Olaszné Anci

Kedves Torma ! Mentettem ennek a gyors sajtnak a receptjét, köszönöm szépen! Szép napot neked:Anci

Torma

Kedves Anci, örülök, hogy tetszik! Még nem próbáltam, mert felfaltuk ezt az adagot rögtön, de lehet állitólag grillezni is. Van egy indiai étel, amikor ezt a sajtot kis kockákra vágják és beledobják spenótba, ami olyan , mint a mi spenót f?zelékünk. Legközelebb kipróbálom, mert jó párositás, imádom a spenótot! Üdv Neked is, minden jót, Márta :) Torma a vezetéknevem, pont jó ehhez az oldalhoz :)

Olaszné Anci

Kedves Márta ! Köszi az ötletet, ki fogom próbálni a spenótos változatot én is, amint lesz sajtom. Tavasszal meg lesz finom vajspenótom, azzal meg isteni lesz. Szép estét kívánok, kedves Márta ! Üdv: Anci

pussycat

Kedves Torma! En is megcsinaltam ezt a sajtot. En UHT tejbol, mert itt en nem tudtam honnan vegyek friss tejet. Te milyen tejbol keszited? Perth-ben nem kapok friss csak bolti tejet, az meg tele van tartositoval meg mindennel amirol meg nem is tudunk. Ezert valasztottam a UHT tejet. Csak most vettem eszre, hogy te is Ausztraliaban elsz, de a masik vegen. A tobbi recepted is tetszik, el fogom oket sorban kesziteni! Udv. Veronika

Torma

Szia Veronika! Hat én bolti tejbol csináltam, itt nem jutok házi, friss tejhez sajnos...Az itteni turok sem izlenek; sosak, vizesek, ezért fogom ezt a receptet használni túró készítésére is. Kevésbé csepegtetem le, nem preselem...koszonom az erdeklodesedet, jonnek a receptek! Üdv es jo hétvégét, Torma :)

Mahi

Kedves Torma! Most tervezem megcsinálni délután ezt a sajtot, kérdésem az lenne, hogy ami majd lecsöpög a tálba (vagy valamibe, amit a sz?r? alá teszek), azt fel lehet használni valamire? Köszönettel: Mahi

Torma

Kedves Mahi! A tejsavót lehet használni kenyerek, péksütemények sütéséhez, viz helyett használni. Savanyitott levesekbe is szuper, nézd meg a csirke csorba receptemet! üdv, Torma :)

Csiki Piroska

Kedves Torma! Miután válaszoltam a hozzászólásodra a tehéntúrómnál,vettem észre hogy te már a citromleves módszert alkalmazod. Az nem jutott eszembe, hogy f?szerezzem, köszi az ötletet, így én is kipróbálom. Üdv. Piroska

Torma

Piroska, mar 4 napja szundizik a tejem a konyha pulton es nem akar elaludni ;) ma beleteszek egy kis házi joghurtot, hogy segítsem az alvadast...pedig itt most meleg van....igy nekem kicsit macerás, talán a youghurt felgyorsítja? A türelmetlen Torma ;)

Csiki Piroska

Kedves Torma, egy látogatóm aki ott él ahol te, ? is panaszkodott, hogy nagyon kés?re alvadt meg a teje, de aztán arról számolt be, hogy finom lett a túró. Nem tudok másra gondolni csak arra, hogy tartósítószer van a tejben. Ezért is ajánlatos a házi tej, ami nem tartalmaz semmi adalékot. Nálam nyáron két nap alatt elkészül. Azért remélem, hogy végül sikerül. Piroska

Torma

Köszi Piroska, kellemes hétvégét, T:)

Törölt felhasználó

tegnap en is elkeszitettem, csak sajnos az enyem puha lett :-( , de az ize az nagyon jo, kicsit hasonlit az erdelyi sajt izehez. Vajon azert lett puha , mert konyharuhat tettem a szurobe es nem Vileda kendot ? Tej sem volt hazi, mert ahol elek nem kapok hazit, de 100% Cow Milk volt ra irvan.

Torma

Köszi a visszajelzést Henrieta! Nem fontos a Vileda kend?, a lényeg, hogy s?r? szövés? legyen az anyag, de azért a savo at tudjon folyni. Valószín? a konyharuha kicsit túl s?r? szövés? volt es igy több savo visszamaradt. Lehet hosszabb ideig is csopogtetni, akkor is keményebb lesz. En ma megint készítettem es puhabbra csinaltam es jol befuszereztem snidlinggel, fokhagymával, csilipehellyel...fincsi lett :) A másik dolog, amivel keményebbre lehet készíteni, hogy kicsivel több citromlevet teszünk a tejhez....a savonak nem szabad tejesnek lenni, hanem víz szerunek, atlatszonak... Remelem ez segített; ha többször csináljuk, akkor tudjuk tokeletesiteni a receptet, ahogy nekünk jo. Sok sikert, kellemes vasárnapot, Torma :)

Törölt felhasználó

Nagyon szepen koszonom gyors valaszodat :-) Jovo heten ismet csinalnom kell, majd tobb citrom level es mas kendot hasznalok. Ferjem meg soha nem evett ilyen finom hazi sajtot, bar megjegyezte, hogy az allaga nem az igazi , de nagyon finom, ezt mondta : ~Itt az Emiratusokban van kb 150 fajta sajt es egyiknek sincs ilyen finom tej ize, mint amit most ettem ~ Koszonom es szep vasarnapot :-)

Torma

Henrieta, most jutott eszembe, hogy van egy pár másik házi sajt recept a NoSalty-n! Azokat is nézd meg! Van, aki ecettel készíti es érleli is. Talán úgy jobban ízlik majd a ferjednek....ki lehet próbálni. Mind jo móka! Most megyek, bedobom a dagasztas nélküli kenyeremet a sutobe, most próbálom ki a receptet el?ször! Kellemes hetet, T :)

Törölt felhasználó

Na, ebb?l is lehet házitúrót gyártani: szépen elmorzsolod, miután kiszáradt, sóval ízlés szerint összegyúrod. Máris lehet használni gombába tölteléknek!

Torma

Mar nagyon sokszor csinaltam ezt a receptet; néha puhabbra, krémesebbre hagytam. Izesitettem fokhagymával, csilivel, sóval borssal, snidlinggel...FINCSI! Jo lenne házi tej, az lenne az igazi, de itt nem tudom beszerezni. Bucikat töltöttem vele egyszer, az is nagyon jo lett. Most elkészült az els? igazi természetes kovaszom eleszto nélkül, úgyhogy "igazi" kenyérsütéssel kiserletezgetek. Kellemes hetet es köszi az ötletet, Torma :)

nyihaj

Kedves Torma, Márta! Telitalálat ez a recept, nagyon finom házi sajt kerekedett bel?le! Köszönöm!!! Hajni :)

Torma

Nagyon szivesen Hajni, udv, Torma (ez a nev jobban passzol ram :)

h3eniko

Torma, ez nagyon finom lett! En is UHT tejet hasznaltam. Lilahagymat es porehagymat vagdostam bele. Tenyleg szuper lett! A savo sorsa is mar eldolt. Egy reszebol megcsinalom a csirke csorbadat a masik reszebol pedig finom kiflik lesznek hetvegen. :) Majd megirom milyen lett a csirke csorba! Koszonom a receptet! Eniko

Torma

Jaj, de jó, Enikõ!!! Akkor nagyon 'elkaptad' az ötleteimet :))) Minden jót, nagyok kellemes hétvégével, üdv, Torma :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Klorofilles víz: a legújabb őrület, amitől ragyogni fog a bőröd

Az éppen aktuális diétás és egészséges „csodaszerekkel” Dunát lehet rekeszteni – a legutóbbi mindent gyógyító elixírek a langyos citromos víz és a zellerlé voltak, most azonban új trónkövetelő jelent meg a színen. Úgy tűnik, minden egészségguru klorofill-vizet iszik manapság – de ér valamit valójában ez az étrendkiegészítő, vagy csak újabb használhatatlan trendről van szó?

Stuth-Nagy Niki

További cikkek