r
Nosalty Logó

Flana tallér

Lilalicsi
Flana tallér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

1519
Kalória
14.4g
Fehérje
163g
Szénhidrát
91.7g
Zsír
43.6g
Víz
236g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
50.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 1519 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 6078 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    730 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 1519 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    366.6 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4861.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1403 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1921 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    652.1 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    174.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2977 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 6078 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 405 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta összeállításához vegyítsük össze az átszitált lisztet, keményítőt, sütőport és a vaníliás cukrot. Tegyük hozzá a többi alapanyagot, és gyúrjunk puha tésztát. Csomagoljuk folpackba, és tegyük egy órára a hűtőbe.
  2. A lehűtött tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 3-5 mm vastagságúra, majd szaggassunk öt centiméteres köröket, és fektessük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. 180 fokon süssük 10-12 percig ügyelve arra, hogy világos maradjon a süteményünk.
  3. Az elkészült korongokat, tegyük félre hűlni. Ebből az adagból nagyjából 24 db korong készül.
  4. Összeállításhoz a krémet adagoljuk habzsákba, nyomjunk tetszőleges mennyiséget egy korongra, majd egy másikkal fedjük be.

Krém

  1. A megadott utasítás szerint keverjük habosra a tejet a pudingporral.
  2. Egy másik tálban habosítsuk a vajat a porcukorral és vaníliás cukorral, majd dogozzuk össze a kétféle krémet, és ezt is tegyük a hűtőbe.

Máz

  1. A cukrot forraljuk fel a vízzel, főzzünk belőle szirupot. Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót.
  2. Alacsony fokozaton főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat, és folyamatos keverés mellett dolgozzuk bele a masszába.
  3. Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni a használat előtt. Az elkészült korongok tetejét vonjuk be a mázzal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Bármilyen ünnepi alkalomra készíthetjük, hiszen rendkívül ízletes és dekoratív sütemény.

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek