Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Arancello

Arancello
Arancello
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az arancello a híres olasz citromlikőr, a limoncello édestestvére. Behűtve önmagában is nagyon finom, de használhatjuk sütemények, krémek ízesítéséhez.

hozzávalók / 12 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancsokat folyó víz alatt jó alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Vékonyan meghámozzuk, vigyázva, hogy fehér rész ne maradjon a héjon.
  2. A narancshéjat egy tiszta, steril üvegbe tesszük, ráöntjük az alkoholt. Az üveget fóliával lefedjük, rácsavarjuk a tetőt. 2 hétig sötét helyen érleljük, néha megrázogatjuk. 
  3. Az érlelési idő leteltével a cukrot a vízzel sziruppá főzzük, kihűtjük. A szirupot az alkoholos egyveleghez öntjük, összekeverjük, majd leszűrjük. 
  4. A kész likőrt jól záródó üvegbe töltjük. Behűtve fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 212
elküldve: 1
receptkönyvben: 155
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Via

Mióta szakács: 2011.11.10.
17 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancslikőr, narancsos vodkás ital, olasz alkoholos ital

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!