Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mit illik felvenni egy menő étterembe? Jelszó: inkább öltözz túl, mint alul

Mit vegyél fel egy menő étterembe, és egyáltalán hogyan tájékozódj arról, miben illik megjelenni? Csak semmi feszkó, segítünk!

Ha elegáns vacsorára készülsz, okozhat némi fejtörést, hogyan öltözz fel: sosem jártál még ott, és persze szeretnél jól kinézni, de túlöltözni se lenne jó, ha amúgy mindenki farmer-póló szettet hord. Szépen felöltözni és beülni vacsorázni egy menő helyre hihetetlenül jó városi program, ezért jó lenne előre puhatolózni, az adott helyen mennyire veszik komolyan a dress code-ot. Vágd magad tűsarkús/zakós puccba, vagy megengedett a pulcsi-sportcipő kombó is? Segítünk, hogyan ne legyen csalódás az este!

Végezz egy kis kutatást

Ha zéró lövésed van róla, hogy milyen lesz a hely, ahova mentek, akkor irány az étterem Instagram-oldala. A csoportképekből, fürdőszoba-selfiekből sok minden kiderül, hiszen ezeken a képeken mindenki a legjobb formáját akarja mutatni, így biztos lehetsz benne, hogy a dress code-nak megfelelően öltözött emberektől inspirálódhatsz. 

A másik árulkodó jel: az árlap. Ha az ételek, italok ára középkategória fölötti, biztos lehetsz benne, hogy elvárás az elegáns megjelenés, és erre utaló megjegyzést talán még az étterem weboldalán is találsz. 

Receptajánló:

Nincs olyan, hogy túlöltözés = inkább főlé lőj, mint alá

Az Eater szerkesztője nem hisz abban, hogy létezik túlöltözött alkalom – ha a legmenőbb flitteres ruhádban érzed jól magad a hamburgerezőben, akkor fald abban a baconos-sajtos burgeredet. Mindenki maga dönti el, miben érzi jól magát, és ha nálad a hangulatod éppen egy adott ruhát kíván, viseld nyugodt szívvel!

Alulöltözni sokkal rosszabb, még akkor is, ha ma már egy jazzklubban is megengedett edzőcipőben megjelenni, rossz érzés lehet, ha csak egyedül te veszed ennyire progresszíven az öltözködési morált. 

Szóval azt javasoljuk, ha az étterem social felületeinek feltérképezése után sincs egyértelmű válaszod rá, hogyan jelenj meg, akkor férfiaknak egy galléros ing, nőknek egyberuha, blúz szoknyával vagy nadrággal simán megteszi. Ha magassarkút akarsz viselni, teljesen oké, de az étterem nem kötelezhet erre. Valljuk be, a drága étel fogyasztása igazi alkalom, nemcsak magunkat tiszteljük meg a szép ruhával, hanem a vacsoránkat készítő személyzetet is, akik gondos munkával terítik a tányérunkra az ételkölteményeket. 

Tudd, hogy le fogod enni magadat

Nem mintha nem tartanánk felelősen étkező felnőttnek, de majdnem biztosak vagyunk benne, hogy sajnos le fogod enni a ruhádat. Nem nehéz, különösen a szószos ételek jelentenek veszélyt, de az étel élvezete közben tulajdonképpen bármikor lerepülhet egy falatka a blúzunkra, ruhánkra stb. Ha már előre úgy mész, hogy tudod, mit fogsz rendelni, akkor akár hozzá is öltözhetsz a menühöz: vörösbor-kóstolóra például igazán megfontolt döntés sötét garbóban érkezni!

Receptajánló:


Az időzítés jó barátod

Szinte minden tapasztalat azt mutatja, hogy a jó előre kiválasztott szett rengeteg időt megspórol neked – ugyanis az utolsó pillanatokban, késésben kiválasztott ruha szinte sosem jó, és mire az ötödik összeállítást próbálgatod, már húsz perce el kellett volna indulnotok. Ha vacsora előtt nem lesz lehetőség hazaugrani felfrissülni, átöltözni, gondold végig, merre leszel és mit csinálsz majd aznap, és ha tudsz, vigyél magad egy váltás felsőt. 


A legfontosabb, hogy jól érezd magad a cuccban, amit viselsz

Ha állófogadásra mész, felejtsd el a nacit, amiről tudod, hogy kényelmetlenül bevág. Ha sosem hordasz magassarkút, ne most kezdd el megtanulni, mert az este végére csillagokat látsz majd a fájdalomtól. Ha kinti programról van szó, öltözködj rétegesen. Mindez azért fontos, mert barátokkal, szerelemmel, családdal összeülni és egy nagyot enni isteni időtöltés, ezért nagyon fontos, hogy ne rontsd el a pillanatot egy nem éppen komfortos ruhával. Első a kényelem!

Ezt olvastad már? 

Miért szereti valaki a csípőset, és a másik miért sír tőle? Itt a válasz! 

via Eater

címlapfotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!