Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiszivárgott a KFC-csirke titkos receptje - leteszteltük!

Előkerült a KFC féltve őrzött titka, a híres rántott csirkéjük receptje, amit az alapítók egyik családtagjának jegyzetfüzetében találtak. A KFC cáfol, mi kipróbáltuk!

Sokak szerint kiszivárgott a KFC titkos receptje, ami alapján az éttermekben készül a népszerű rántott csirke. Az eredeti receptnek mondott anyagot a Chicago Tribune egyik újságírója szerezte meg, méghozzá az alapító egyik unokaöccsétől. A kompononesnek listájára egy füzetben lejegyezve talált rá, amiben első körben a fűszerek számán hőkölhet meg az ember. Szám szerint tizenegy különféle ízesítő kell bele a bazsalikomtól kezdve a mustárporon át egészen a zelleres sóig.

A KFC persze rögtön cáfolta, hogy ez lenne az a féltve örzött képlet és hozzátették, hogy az elmúlt évek során rendre előkerül egy-egy recept, amiről azt állítják, hogy az az igazi, de eddig még soha senki nem hibázott rá. Mondjuk nyilván, még ha az eredetit is szedné elő valaki, eszük ágába nem jutna azt mondani, hogy igen srácok, rájöttetek, ez az amire egy egész birodalmat építettünk.

Hogy mi az igazság, tényleg ez lehet-e az original verzió, az volt a legjobb módszer hogy fogtuk és leteszteltük:

Nos, az eredmény egy nagyon finom sült csirke, ez tény. Ahogy az is, hogy közel sem annyira tolakodóak benne a fűszerek, mint azt a mennyiségek láttán gondolná az ember, úgyhogy ettől nem kell félni.

Arról nem szólt az a bizonyos jegyzetfüzetbe leírt “recept”, hogy az elkészítésnek mi a technikája. A klasszikus liszt-tojás-zsemlemorza panírozás? Netán íróval kell a panírt készíteni? A tojást kell valamivel fűszerezni? Milyen morzsába forgatják?

Elég sok a kérdőjel, úgyhogy mi a hagyományos módszernél maradtunk és egy szaftos, ízes csirkét kaptunk, de ha dönteni kellene, akkor azt mondjuk, hogy talán a KFC-nek igaza lehet, ez nem biztos, hogy az ő receptjük. Ettől függetlenül nagyon is ajánlott kipróbálni, mert lényegében teljesen mindegy, hogy honnan van a recept, ha a végeredmény finom!

A KFC sült csirke recepjét itt találod!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!