A zseniális trükk, hogy a kukoricacsutka se vesszen kárba
Lerágott kukoricacsövek maradtak csak ebéd után? Szuper! Napi Tippünkben egy olyan trükköt hozunk, amivel még ezeket is fel tudod használni, hogy valami finomat készíts!
Szász NóriLerágott kukoricacsövek maradtak csak ebéd után? Szuper! Napi Tippünkben egy olyan trükköt hozunk, amivel még ezeket is fel tudod használni, hogy valami finomat készíts!
Szász NóriIgazán bosszantó tud lenni, hogy a főzős műsor séfje, az online talált izgalmas recept, de még az ajándékba kapott szakácskönyv is mindenhez alaplevet akar adni. De mit lehet tenni, ha nincs otthon alaplevünk?
NosaltyAlaplét készíteni nem nagy ördöngösség, ráadásul, ha ezt a 6 tippet betartod, olyan finom lesz, hogy többé rá sem fogsz nézni a leveskockára!
Szász NóriAki rendszeresen főz, tudhatja, hogy egy jó alaplé rengeteg ízletes étel kulcsa. Egy rossz alaplé viszont el is tudja rontani a főztünket. A most bemutatkozó alaplével szerencsére ez lehetetlen, nézzük, miről is van szó!
Lakos BenedekAki rendszeresen használ alaplevet a konyhában, tudhatja, hogy mennyire nem mindegy, miből készül az ízes folyadék. Az, hogy milyen ételbe kerül majd később, nagyban meghatározza a szükséges ízesítést. A cikkben felsorakoznak a leggyakoribb alapléízek.
Lakos BenedekNemcsak finomak együtt, keverékük a szív- és érrendszer egyik legjobb természetes támogatója is lehet. A hibiszkusz és a rooibos hatásairól:
Németh OrsiA levelek összeérése nemcsak esztétikai kérdés: a zsúfolt elrendezés betegségekhez, kártevők megjelenéséhez és a növények legyengüléséhez is vezethet.
Németh OrsiKonyhai alapismereteinkhez biztosan hozzátartozik a tojásfőzés, viszont amennyire egyszerűnek tűnik, éppen annyira sok buktatót rejt magában, főleg akkor, ha nem mindegy számunkra, milyen állagú tojást eszünk. Mai Napi Tippünkben eláruljuk, hogyan készíthetsz főtt tojást forró víz nélkül!
NosaltyA magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
Sokan automatikusan a szupermarketek polcainak mélyére nyúlnak, mert biztosra veszik, hogy ott frissebb, hosszabb szavatosságú árut találnak. Bár ez elsőre logikusnak tűnhet, a szokás több kellemetlenséget és rejtett következményt hordoz, mint gondolnánk.
Sokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...
A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...