A savanyúság sokszor kíséri a főételeinket köretként, azonban olyan már ritkábban történik, hogy konkrétan belefőzzük az ételbe. Pedig nagyon sokat kihagyunk ezzel.
A téli időszakban sokkal kevesebb lehetőségünk van friss zöldségekből és gyümölcsökből fedezni a napi vitaminszükségletünket, de mégis van egy évszázadok óta kedvelt alapanyagunk, amely egyrészt olcsó, könnyen elérhető, másrészt telis-tele van vitaminnal, és még az emésztésünknek is jót tesz. Ez a magyar konyha egyik alapélelmiszere: a savanyú káposzta.
A sóska szegény rossz lapot kapott a szezonális zöldségek és gyümölcsök között, ugyanis egyszerre terem az olyan későtavaszi nagyágyúkkal, mint az eper vagy spárga. Így őket kell leköröznie népszerűségben, segítsünk neki az alábbi 5 fogás elkészítésével!
Manapság már minden élelmiszerboltban meglepő választék vár minket, ami érinti az olyan hétköznapi, egyszerű alapanyagokat is, mint a só. De megéri-e ötfélét tartani otthon, vagy elég csak egy fajta az ízesítőből?
Egy „rendes” magyar háztartás hűtőjében szinte mindig megtalálható egy kis csomag rögös túró, amiből mindenféle finomságot lehet aztán alkotni. Egy modernebb, a világ felé nyitott konyhában ugyanez igaz a ricottára: nézzük, ebből mi készülhet!