Mit főzzek ma? Olasz esküvői leves, tortellinisaláta és rétesrózsa a...
A mai menü egy kicsit ünnepi és elegáns, hogy megtiszteljük a hétvégét.
NosaltyA mai menü egy kicsit ünnepi és elegáns, hogy megtiszteljük a hétvégét.
NosaltyÉdes vagy sós? Mindkettő! AZ alábbi rétes nemcsak abban különleges, hogy függöny módjára húzgáljuk benne a réteslapokat, melytől megkapja olyannyira eredeti rongyos külsejét, hanem abban is, hogy egyaránt kerül bele édes eperlekvár és sós camembert sajt is.
NosaltyAz nem is kérdés, hogy szeretjük-e a rétest, az már viszont annál inkább, hogy milyen formában tesszük: a klasszikusokon túl például helyet engedünk az új, formabontó jövevényeknek is? Mert ők is tudnak azért egy s mást.
NosaltyNincs is jobb egy nagy tepsi frissen kisült rétesnél: legyen édes vagy sós, meggyes, mákos vagy káposztás, ez a ropogós tésztával és ízes töltelékekkel hivalkodó sütemény nem okoz csalódást. Főleg akkor nem, ha feldobjuk az alábbi trükkökkel.
Lakos BenedekKarácskor nem csak egy fajta sütemény kerül az asztalra. Ha szeretjük a túrós desszerteket, akkor érdemes lehet egy rétest is elkészíteni az ünnepekre.
NosaltyHamarosan megnyit az ország egyik legnagyobb karácsonyi vására, melynek kulcsfontosságú eleme a forralt bor. Már azt is tudni lehet, mennyiért kortyolgathatjuk majd.
NosaltyA rétesben az a jó, hogy mivel sok különböző töltelékkel készülhet, ezért egész éves édességnek számít. És mivel ilyen gyakran készítjük, érdemes bombabiztosra menni a készítés közben, nehogy valami rosszul sikerüljön.
Lakos BenedekA rétes csodás édesség, és nagyon gyorsan elkészíthető, ha nem magunk sütjük a tésztáját. A következő válogatásban a megszokott hagyományos ízek mellett pár különlegesebb variációt is találsz.
NosaltyA rétes lehet sós, lehet édes, készülhet gyorsan vagy nagyon lassan is, töltelékeinek száma szinte végtelen. Nagyon sokszínű ételről van tehát szó, és biztos mindenkinek van egy kedvence. Lássuk, a te csillagjegyed melyikért rajong!
NosaltyA retétestésztát imádjuk nyújtani, főleg ha ilyen mennyei édes és sós töltelékek kerülnek a közepébe, naaaaagyon gazdagon.
NosaltyHúsvétkor a sok helyen kötelező kalács mellé sokféle finom süteménnyel, sós finomsággal is készülnek, ám ezeknek elkészítése szinte akkora munka, mintha egy karácsonyi menüt állítana össze az ember. Sok időt és macerát megspórolhatunk, ha bevetjük az egyik legsokoldalúbb alapanyagot: a réteslapot.
Szekeres DóraMindegy, mivel tömjük tele őket, a rétesek minden formájukban képesek eltölteni minket egy melengető, boldog érzéssel. A gazdag porcukorhintés pedig teljesen ünnepi, télies hangulatot teremt, ami ezen a nagy napon elengedhetetlen.
NosaltyLaktató fogásokat ajánlunk nektek, amelyektől garantált lesz az ebéd utáni pihenés.
NosaltyNem csak almás, mákos és túrós rétesekből áll a világ, a sós változatokat is érdemes kipróbálni olykor-olykor. Legyen fetasajtos, juhtúrós vagy káposztás a kiválasztott recept, aligha lehet velük mellélőni.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyLegyen még fantasztikusabb a karácsonyod, vegyél részt az ALDI egyedülálló nyereményjátékában!
HirdetésA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.