Mit főzzek ma? Olasz esküvői leves, tortellinisaláta és rétesrózsa a...
A mai menü egy kicsit ünnepi és elegáns, hogy megtiszteljük a hétvégét.
NosaltyA mai menü egy kicsit ünnepi és elegáns, hogy megtiszteljük a hétvégét.
NosaltyÉdes vagy sós? Mindkettő! AZ alábbi rétes nemcsak abban különleges, hogy függöny módjára húzgáljuk benne a réteslapokat, melytől megkapja olyannyira eredeti rongyos külsejét, hanem abban is, hogy egyaránt kerül bele édes eperlekvár és sós camembert sajt is.
NosaltyAz nem is kérdés, hogy szeretjük-e a rétest, az már viszont annál inkább, hogy milyen formában tesszük: a klasszikusokon túl például helyet engedünk az új, formabontó jövevényeknek is? Mert ők is tudnak azért egy s mást.
NosaltyNincs is jobb egy nagy tepsi frissen kisült rétesnél: legyen édes vagy sós, meggyes, mákos vagy káposztás, ez a ropogós tésztával és ízes töltelékekkel hivalkodó sütemény nem okoz csalódást. Főleg akkor nem, ha feldobjuk az alábbi trükkökkel.
Lakos BenedekKarácskor nem csak egy fajta sütemény kerül az asztalra. Ha szeretjük a túrós desszerteket, akkor érdemes lehet egy rétest is elkészíteni az ünnepekre.
NosaltyHamarosan megnyit az ország egyik legnagyobb karácsonyi vására, melynek kulcsfontosságú eleme a forralt bor. Már azt is tudni lehet, mennyiért kortyolgathatjuk majd.
NosaltyA rétesben az a jó, hogy mivel sok különböző töltelékkel készülhet, ezért egész éves édességnek számít. És mivel ilyen gyakran készítjük, érdemes bombabiztosra menni a készítés közben, nehogy valami rosszul sikerüljön.
Lakos BenedekA rétes csodás édesség, és nagyon gyorsan elkészíthető, ha nem magunk sütjük a tésztáját. A következő válogatásban a megszokott hagyományos ízek mellett pár különlegesebb variációt is találsz.
NosaltyA rétes lehet sós, lehet édes, készülhet gyorsan vagy nagyon lassan is, töltelékeinek száma szinte végtelen. Nagyon sokszínű ételről van tehát szó, és biztos mindenkinek van egy kedvence. Lássuk, a te csillagjegyed melyikért rajong!
NosaltyA retétestésztát imádjuk nyújtani, főleg ha ilyen mennyei édes és sós töltelékek kerülnek a közepébe, naaaaagyon gazdagon.
NosaltyHúsvétkor a sok helyen kötelező kalács mellé sokféle finom süteménnyel, sós finomsággal is készülnek, ám ezeknek elkészítése szinte akkora munka, mintha egy karácsonyi menüt állítana össze az ember. Sok időt és macerát megspórolhatunk, ha bevetjük az egyik legsokoldalúbb alapanyagot: a réteslapot.
Szekeres DóraMindegy, mivel tömjük tele őket, a rétesek minden formájukban képesek eltölteni minket egy melengető, boldog érzéssel. A gazdag porcukorhintés pedig teljesen ünnepi, télies hangulatot teremt, ami ezen a nagy napon elengedhetetlen.
NosaltyLaktató fogásokat ajánlunk nektek, amelyektől garantált lesz az ebéd utáni pihenés.
NosaltyNem csak almás, mákos és túrós rétesekből áll a világ, a sós változatokat is érdemes kipróbálni olykor-olykor. Legyen fetasajtos, juhtúrós vagy káposztás a kiválasztott recept, aligha lehet velük mellélőni.
NosaltyMai menünkben húst mentünk hortobágyiba, sült céklát teszünk a salátánkhoz, és még egy madártejet is összehozunk a megmaradt tojásfehérjéket használva.
Macsuga ViktóriaNemcsak finomak együtt, keverékük a szív- és érrendszer egyik legjobb természetes támogatója is lehet. A hibiszkusz és a rooibos hatásairól:
Németh OrsiA levelek összeérése nemcsak esztétikai kérdés: a zsúfolt elrendezés betegségekhez, kártevők megjelenéséhez és a növények legyengüléséhez is vezethet.
Németh OrsiA magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
Sokan automatikusan a szupermarketek polcainak mélyére nyúlnak, mert biztosra veszik, hogy ott frissebb, hosszabb szavatosságú árut találnak. Bár ez elsőre logikusnak tűnhet, a szokás több kellemetlenséget és rejtett következményt hordoz, mint gondolnánk.
Ha azok közé tartozol, akik odafigyelnek az egészségükre, és ezért hajlandóak is tenni, akkor ez az ajánlat neked szól a Lidlből. A legjobb téli immunerősítő most 32 százalékkal olcsóbban kapható!
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...
A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...