Így süss eperlekvártól és camembert-től szaftos RONGYOS rétest

Édes vagy sós? Mindkettő! AZ alábbi rétes nemcsak abban különleges, hogy függöny módjára húzgáljuk benne a réteslapokat, melytől megkapja olyannyira eredeti rongyos külsejét, hanem abban is, hogy egyaránt kerül bele édes eperlekvár és sós camembert sajt is.

Te rongyos élet! Csodás és különleges édes-sós rétes készült nálunk, és a legtalálóbb jelzőt kapta: rongyosnak neveztük, különleges elkészítési módja miatt kiérdemelte. Tölteléke sem éppen unalmas, ugyanis nem mákos, almás vagy túrós, hanem eperlekváros-sajtos belsőt kapott.

Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite, recept a képen! / Recept és fotók: Rosanics Petra

Hozzávalók:

16 db réteslap (40dkg), 75 g vaj, 75 g olívaolaj, só, bors, fokhagymapor, kakukkfű, 250 g camembert sajt, 150 g eperlekvár, 3 db tojás, 1 dl habtejszín, 2 dl tej

...és hogy miért rongyos?

...mert a réteslapokat egyesével kell lekennünk a vaj és az olívaolaj keverékével, majd az egyik oldal mentén felgyűrni, kábé úgy, mintha egy takarót tolnánk odébb, vagy egy függönyt húznánk el a karnison.

Tipp: a vajas-olajos keveréket érdemes előre megsózni, így biztosan nem lesz íztelen az ételünk.

Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite, recept a képen! / Recept és fotók: Rosanics Petra

Elkészítés:

A felgyűrt réteslapokat sütőtepsibe sorakoztatjuk, a résekbe szeletelt camembert sajtot szurkálunk, majd elszórtan rákanalazzuk az eperlekvárt.

A tojásokat elkeverjük a tejszínnel és a tejjel, ízlés szerint mehet bele fokhagyma és frissen őrölt bors is. Sózzuk, majd a réteslapokra öntjük, ügyelve rá, hogy egyenletesen járja át a keverék a tepsi tartalmát.

Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite, recept a képen! / Recept és fotók: Rosanics Petra

A tetejét megszórjuk kevés kakukkfűvel, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész rétest hagyjuk picit pihenni, majd langyosan fogyasztjuk.

Ha másféle rétesre vágysz:

A rongyos rétes teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több kirobbanó recept itt vár:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...