Így süss eperlekvártól és camembert-től szaftos RONGYOS rétest

Édes vagy sós? Mindkettő! AZ alábbi rétes nemcsak abban különleges, hogy függöny módjára húzgáljuk benne a réteslapokat, melytől megkapja olyannyira eredeti rongyos külsejét, hanem abban is, hogy egyaránt kerül bele édes eperlekvár és sós camembert sajt is.

Te rongyos élet! Csodás és különleges édes-sós rétes készült nálunk, és a legtalálóbb jelzőt kapta: rongyosnak neveztük, különleges elkészítési módja miatt kiérdemelte. Tölteléke sem éppen unalmas, ugyanis nem mákos, almás vagy túrós, hanem eperlekváros-sajtos belsőt kapott.

Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite, recept a képen! / Recept és fotók: Rosanics Petra

Hozzávalók:

16 db réteslap (40dkg), 75 g vaj, 75 g olívaolaj, só, bors, fokhagymapor, kakukkfű, 250 g camembert sajt, 150 g eperlekvár, 3 db tojás, 1 dl habtejszín, 2 dl tej

...és hogy miért rongyos?

...mert a réteslapokat egyesével kell lekennünk a vaj és az olívaolaj keverékével, majd az egyik oldal mentén felgyűrni, kábé úgy, mintha egy takarót tolnánk odébb, vagy egy függönyt húznánk el a karnison.

Tipp: a vajas-olajos keveréket érdemes előre megsózni, így biztosan nem lesz íztelen az ételünk.

Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite, recept a képen! / Recept és fotók: Rosanics Petra

Elkészítés:

A felgyűrt réteslapokat sütőtepsibe sorakoztatjuk, a résekbe szeletelt camembert sajtot szurkálunk, majd elszórtan rákanalazzuk az eperlekvárt.

A tojásokat elkeverjük a tejszínnel és a tejjel, ízlés szerint mehet bele fokhagyma és frissen őrölt bors is. Sózzuk, majd a réteslapokra öntjük, ügyelve rá, hogy egyenletesen járja át a keverék a tepsi tartalmát.

Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite, recept a képen! / Recept és fotók: Rosanics Petra

A tetejét megszórjuk kevés kakukkfűvel, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész rétest hagyjuk picit pihenni, majd langyosan fogyasztjuk.

Ha másféle rétesre vágysz:

A rongyos rétes teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több kirobbanó recept itt vár:

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?