13 bolognai, mellyel a gyermekednek kedveskedhetsz
Ha van egy kicsit több időd a hétvégén, akkor készíts a családnak egy igazi, hamisítatlan bolognai ragut.
NosaltyHa van egy kicsit több időd a hétvégén, akkor készíts a családnak egy igazi, hamisítatlan bolognai ragut.
NosaltyA csicseriborsó remek fehérjeforrás és rendkívül sok ételt készíthetünk belőle a humuszon kívül is.
NosaltyAmikor elénk kerül a tányéron egy isteni, gazdag leves vagy egy szaftos-tunkolós ragu, akkor valószínűleg nem arra gondolunk, hogy mindezt egy alapnak köszönhetjük. Pedig alap nélkül nem áll meg egy étel sem, nézzük, hogyan építhetjük fel a legtutibbat!
Lakos BenedekNincs is jobb, mint gyorsan letudni a napi főzést, persze ez a gyorsaság csak akkor éri meg, ha a végén valami finom, laktató fogás kerül az asztalra. Szerencsére ennek a két feltételnek van közös metszete: ezek pedig a hipp-hopp elkészülő raguk. Ezekkel lakunk jól egész héten.
NosaltyEgy sűrű, kanalazható vagy kenyérrel mártogatható szaftra senki nem tud nemet mondani. Ezeket az ételeket azonban gyakran a hosszú főzési idővel kötjük össze. Szerencsére vannak kivételek, így akkor sem maradunk tunkolás nélkül, ha nincs időnk pörköltet főzni.
NosaltyTöbb olyan konyhai vita is akad, ami rendszeresen megosztja a főzéssel foglalkozókat. Például ilyen az is, hogy akkor most hol húzódik a határ a leves és a ragu között.
Lakos BenedekKülönleges savanykás ragut készítettünk, amelyet vagy puliszkával, vagy friss kenyérrel illik kanalazni. A savanyítás (urambocsá' fermentálás) eljárásával tökéletesített zöldségek ősidők óta a magyar és számos más nemzet konyhájának szerves részei, ki mondta, hogy nem kerülhetnek egy szaftos, tunkolós, mártogatós, húsmentes egytálételbe?
Hering AndrásNe terheljük le magunkat rögtön a hét elején, főleg ne így az év kezdetekor. Egy tál laktató zöldséges ragu, talán egy kis rizzsel: épp erre lehet szükségünk.
NosaltyVan valami mélyen megnyugtató az aromás fűszerek és a szaftos hús keverékében. Most csupa ilyen fogást találhatunk ebben a listában, hogy az igazi, fagyos tél beköszöntével elkészíthessük őket egymás után.
NosaltyEgy ideális világban az ember egyáltalán nem használ olyan kényelmi termékeket, mint a leveskocka, hanem mindent a legelső összetevőig maga készít el. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a leveskockának igenis jogosultsága van.
Szekeres DóraAz énekesnőnél másfél évvel ezelőtt diagnosztizálták a súlyos betegséget.
NosaltyÚjra itt a spárga, és évről évre nagyobbat szól a magyar gasztronómiában is. Igaz, hogy drága, de egyszer-kétszer beleférhet a büdzsébe, ha pedig már megvesszük, muszáj krémlevest (is) főznünk belőle. Idén kicsit csavartunk az alaprecepten!
NosaltySzuper randihelyszínt találtunk: a YURU Budapest egyszerre szexi bár és a fővárosi fúziós ázsiai izakaják legújabb szereplője. Ráadásul nagyon értenek a húsok és halak nyelvén. Kipróbáltuk.
Pákozdi NóraSzupergyorsan elkészíthető fogásokkal jelentkezünk, hogy minden másra is jusson ma időd.
Összeválogattunk néhány receptfotót a Nosalty oldaláról. Kíváncsiak vagyunk, te felismered-e a képek alapján az ételeket!
Szeretnél a strandszezon előtt megszabadulni néhány kilótól? Csupán néhány dologra kell odafigyelned lefekvés előtt, hogy ez sikerüljön.