Megvan, miért bukta csillagát a legolcsóbb Michelin-csillagos büfé

Nem került bele idén a Michelin Guide-ba az az eddigi legolcsóbb Michelin-csillagos szingapúri büfé, amiért étlapja, árai és (csillaga) miatt is özönlenek a vendégek.

Kimaradt az idei Michelin Guide-ból az a Hawker Chan nevezetű, eddigi legolcsóbb Michelin-csillagos szingapúri étkezde, amelynek ikonikus fogása a szójás csirke és a sült sertéses rizs (volt) - írja a Telex a CNN cikkére hivatkozva. Hogy miért bukták a csillagot?

A Hawker Chant, vagyis régi nevén Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodles-t még 2009-ben alapította Chan Hong Meng séf, mi pedig első kézből írtuk meg róla tapasztalatainkat. A 2,5 dolláros (7-800 Ft-os) csirkét kínáló étkezde 2016-ban Michelin-csillagot kapott, ezzel a legolcsóbb Michelin-csillagos étkezdévé – és komoly turistacsalogatóvá – válva.

Sajnos vagy nem sajnos, az alapító-séf meglátta az üzleti potenciált a hírnévben, és franchise-lánccá alakította büféjét, így mára Thaiföldön vagy a Fülöp-szigeteken is élvezhetjük olcsó ételeiket. A minőség azonban a kritikusok (főleg a gasztroszakértő, KF Seetoh) szerint ezzel párhuzamosan leromlott – úgy véli, a Michelin a csillagok reputációját védte azzal, hogy a 2021-es Guide-ból kihagyta a Hawker Chant. (Viszont két új magyar csillagos hellyel is bővült a lista!)

Reméljük, hogy sikerül megértenünk, miért hagyott le minket a Michelin-kalauz az idei listáról. Ugyanakkor azt is megértjük, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye, amikor az ételválasztásról van szó. Továbbra is ízletes és megfizethető ételeket fogunk felszolgálni, ez a víziónk és a küldetésünk. Hálásak vagyunk minden Hawker Chan vásárlónknak, akik 12 évvel ezelőtti alapításunk óta támogatnak minket, és mindent megteszünk, hogy jövőre is kiérdemeljük a csillagot

– kommentálta a veszteséget a Hawker Chan vezetősége.


Még több gasztrohír itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Krumplifőzelék csirkefasírttal

Hát nekem a férjuram, soha nem volt oda a krumplifőzelékért....de mikor csinálok magamnak, mindig fogyasztott belőle. Most ott tartunk, hogy már ő kéri, hogy főzzek neki, hisz annyira ...

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...