Végre vidéken is lehet Michelin-csillagos étterme hazánknak

A Michelin Guide ebben az évben végre vidékre is ellátogat, adta közre a hírt a Magyar Turisztikai Ügynökség. Ez lehetőséget adhat arra is, hogy Magyarország tovább növelje Michelin-csillagainak számát.

A Michelin Guide 2022-ben Magyarországra látogat, hogy ne csak Budapest, hanem az egész ország területét feltérképezze. Így az amúgy is népszerű főváros után a vidék is nagyobb hangsúlyt kap majd, odairányítva a nemzetközi gasztronómia figyelmét, ami hatalmas elismerés az országnak, végső soron pedig akár további Michelin-csillagos helyeket is hozhat. A Michelin Guide-ban megjelenő helyek akár erre a megtiszteltetésre is számíthatnak.

Végre vidéken is lehet Michelin-csillagos étterme hazánknak

A Magyar Turisztikai Ügynökség közleményéből derült ki, hogy 2022-ben a Michelin Guide kis hazánk teljes területén keresi majd az ajánlásra (és díjazásra) érdemes éttermeket.

Örömmel jelentjük be, hogy Magyarország a Michelin Guide új úti célja. Az évek során tanúi lehettünk, ahogyan a kulináris kínálat minősége lenyűgöző módon növekszik, elsőként Budapesten, ahol 2010-ben ismertünk el először Michelin-csillaggal éttermet, majd nemzeti szinten

– így nyilatkozott Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója.

„Magyarország rendkívül dinamikus gasztronómiai célponttá vált, köszönhetően a termékei nagy választékának, beleértve az értékes fűszereket, a helyi termelőktől származó jellegzetes hús- és sajttermékeket, valamint a borok széles kínálatát is. Alig várjuk, hogy egész Magyarország területéről bemutassuk a kiváló éttermeket és a tehetséges szakembereket a gasztronómia iránt érdeklődő nemzetközi közösségünknek” – adta közre az igazgató gondolatait a Világevő blog.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy az idei évben már az egész országot lefedő kalauzt készít a Michelin. Hálásak vagyunk, hogy éttermeink, séfjeink részesei lehetnek ennek a kiemelt figyelemnek és megbecsülésnek

– kommentálta a hírt dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Magyarország legelső Michelin-csillagos étterme a budapesti Costes volt, ami 2010-ben kapta meg a díjat. Összesen 20 kitüntetéssel (csillag vagy tányér) büszkélkedhetünk, ezek között azonban egyelőre egy vidéki étterem sincsen.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több érdekesség, hír és újdonság:

Címlapról ajánljuk

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.

Lakos Benedek

További cikkek

Nem tart karácsonyi vásárt a főváros 2022-ben

Nem üzleti ok, hanem az V. kerület döntése miatt nem rendezi meg a főváros nonprofit cége a Vörösmarty téri vásárt. Ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz egyáltalán vásár a budapesti főtéren, csak a főváros szervezésében nem.