5 módszer, amivel tejtermék nélkül sűríthetsz levest
Napi Tippünkben mutatunk 5 módszert, amivel tejtermék használata nélkül tudod sűrűbbé és gazdagabb textúrájúvá tenni a levesed!
Szász NóriNapi Tippünkben mutatunk 5 módszert, amivel tejtermék használata nélkül tudod sűrűbbé és gazdagabb textúrájúvá tenni a levesed!
Szász NóriA húslevesfőzők számára ismerős lehet az a folyamat, amely során el kell távolítani az étel felszínéről a felgyülemlett habot. Érdekes módon nemcsak a húsos, hanem a zöldséges levesek esetében is szükség lehet erre, nézzük, miért.
Lakos BenedekMi sem lehetne egyszerűbb egy zöldségleves elkészítésénél, igaz? A felszeletelt alapanyagok mennek a fazékba a vízzel, majd forralunk, várunk, és láss csodát: már készen is van az ebéd! Miért kéne ezt tovább bonyolítani? Nos, beszéljenek magukért az ízek.
Lakos BenedekNagy klasszikus kedvencünk a bableves, és ugyan itt is abszolút él az „ahány ház, annyi szokás” szabály, mégis vannak bizonyos közös pontok a receptek között, amelyek tökéletessé tesznek egy fazék levest. A Napi Tipp keretében nézzük meg, melyek ezek!
Lakos BenedekAmikor elénk kerül a tányéron egy isteni, gazdag leves vagy egy szaftos-tunkolós ragu, akkor valószínűleg nem arra gondolunk, hogy mindezt egy alapnak köszönhetjük. Pedig alap nélkül nem áll meg egy étel sem, nézzük, hogyan építhetjük fel a legtutibbat!
Lakos BenedekA levesfőzés eltarthat 30 perctől egészen 3 óráig is, és ugyan maga az elkészítés nem túl munkaigényes (hiszen a fazék tartalma magától rotyog), mégis jobban örülünk, ha gyorsan kész van, és már kanalazható is a leves. Jöhet a Napi Tipp?
NosaltyMindig nagyon szomorú, ha a nagy adag megfőzött levesünk megromlik, ilyenkor a hosszas fáradozásunk mind kárba vész. Nyáron kifejezetten oda kell figyelnünk, de pontosan mire is?
Lakos BenedekLevesbe nagyon sok minden tehetünk, ez is valahol a fogás szépsége. Persze az olyan alapvető dolgokon túl, mint zöldség, hagyma, fokhagyma, hús és fűszerek, néhány szokatlan dolog is a fazékba eshet, sokkal, de sokkal ízesebbé téve az ételt.
Lakos BenedekA zöldségleves ugyan nem egy nagyon bonyolult étel, néhány dologra mégis érdemes odafigyelni az igazán ízletes eredmény érdekében. Ilyen például a zöldségek állaga is: mert senki nem szereti a szétfőtt krumplit.
Lakos BenedekAki tejmentesen vagy vegán módon étkezik, abban felmerülhet a kérdés: vajon mitől lesz az ő krémleves ugyanolyan gazdag és sűrű, mint a mindenevőké? A kérdésre ugyan válaszolhatunk a növényi tejszínek és más alternatívák egyikével, de megannyi más megoldás is adott.
Lakos BenedekTöbb olyan konyhai vita is akad, ami rendszeresen megosztja a főzéssel foglalkozókat. Például ilyen az is, hogy akkor most hol húzódik a határ a leves és a ragu között.
Lakos BenedekA zöldséglevest nem kedvelők igazából csak olyan emberek, akik még nem találkoztak életük zöldségekből főzött levesével. Ez pedig biztosan ott rejtőzik valahol a jövőben, és csak arra vár, hogy elkészítsük. Kezdjük a lenti tippek bevetésével!
Lakos BenedekA leves egyszerű, nem? Nos, egyszerre igen is meg nem is. Egy nagy lábas vízben mindent készre főzni nem a legbonyolultabb konyhai feladat, mégis történhetnek néha nem várt bakik vagy kudarcok. Amiben pedig semmi szégyen nincs. Íme, a megoldások.
Lakos Benedek(Nagy)mamád lelkedre kötötte gyerekkorodban, hogy a húsleves akkor jó, ha áttetszően aranyló, pici, szolid zsírpöttyökkel a tetején, ezért hideg ráz tőle, ha mégis zavaros lesz a végeredmény? Segíteni jöttünk.
Brecz JuditMikulás alkalmából a gyerekeknek kedvezünk mai menünkkel: házi csirkenuggets-et és édes élvezeteket kínálunk.
NosaltyProbléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A mikulásvirág szép, ünnepi atmoszférát varázsol, de nem biztos, hogy hosszú távon át kitartó, boldog szobanövény lesz belőle. Ha tartós, lakásbarát és viszonylag könnyen gondozható növényt szeretnél, érdemes egy másik fajtát választani.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...