9 isteni levesbetét, ami új szintre emeli a kedvenc levesedet
Nincs is jobb érzés, mint egy ráérős napon egy finom és laktató húslevest főzni a családnak. Ám ez a pompás fogás nem lehet teljes egy finom levesbetét nélkül!
NosaltyNincs is jobb érzés, mint egy ráérős napon egy finom és laktató húslevest főzni a családnak. Ám ez a pompás fogás nem lehet teljes egy finom levesbetét nélkül!
NosaltyUgyan nincsen semmi probléma a lúdgégével és a cérnametélttel, néhanapján az embert mégis elfoghatja a vágy valami másért, valami újért, nem? Alternatív levesbetétek következnek.
Lakos BenedekNéha megeshet, hogy legyen bármilyen finom a levesünk, valami mégis hiányzik belőle. A megoldás majdnem mindig a tészta: nézzünk pár izgalmas házi levesbetétet!
Lakos BenedekMindenki imádni fogja a menüt, na jó, legalább egy fogását egész biztos! Húsleves palacsintatésztával, mennyei sóskafőzelék, gombával megspékelve, és még mákos túrógombóc is érkezik.
NosaltyNem hagyunk titeket cserben akkor sem, ha klasszikusokról van szó. Jöjjenek a legtésztásabb húslevesek az oldalról, melyekből egy tányér tényleg soha nem elég.
NosaltyEzúttal a levesbetéteken van a hangsúly, mutatunk néhány ízletes fogást, amelyet a benne rejlő kiegészítők tesznek igazán utánozhatatlanná.
NosaltyA pászka, vagy más néven macesz az egész világon népszerű étel. Bár csak két alapanyag kell hozzá, szigorú sütési időt kell betartania annak, aki maga készíti. Tudtad, hogy több ezer évre visszamenő története van? Lássuk, mit érdemes tudni a legismertebb zsidó kenyérről!
NosaltyA konyhai maradékok mindig nagy fejtörést okoznak: nem akarjuk kidobni őket, inkább valami jó ötletet keresnénk a felhasználásukra. E helyzet alól a levesek sem képeznek kivételt, sőt. Lássuk, mi lehet a zöldségből, levesbetétből és a többi maradékból.
Lakos BenedekAmikor levesbetétet keresünk, talán nem a galuskára esik az első választásunk, pedig ez egy nagyon könnyen bekeverhető és sokszínűen alakítható tészta, ami képes kellő testességet adni a legunalmasabb levesnek is.
Lakos BenedekEgy tál forró leves nem éppen laktató mivoltáról híres, kivéve persze, ha színültig töltjük tésztával. Így szinte egy teljes étkezéssel felér majd az első fogásunk, ami kellő energiát ad bármilyen előttünk álló feladathoz.
NosaltyTöbb nagyon magyar étel elengedhetetlen kísérője a tarhonya. Ebben a szerepben már ismerjük, és őszintén, talán kezd kicsit egyhangúvá válni a konyhai használata. Ne hagyjuk, hogy erre a szomorú sorsa jusson a tarhonya, főzzünk vele változatosan!
Lakos BenedekEgy jól eltalált, finom grízgombóc vagy májgaluska a legegyszerűbb levest is kategóriákkal feljebb repíti, ez nem is kérdés. De mi alapján választunk levesbetétet, milyen levesbe mit illik tenni, és egyáltalán mi a fontosabb, a leves vagy a belevaló?
Rosanics PetraLegyen tartalmas húsleves vagy selymes krémleves, a legtöbbünk nem tudja elképzelni egy kis tészta vagy valamilyen plusz betét nélkül. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Nábelek ZsófiNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.