Mit főzzek ma? Káposztakrémleves, gombás marha és máglyarakás töm degeszre
Különlegesebb, akár elegánsnak is mondható ebéd van ma készülőben: káposztakrémlevest követ gombás marhahús, az édes életről pedig a máglyarakás gondoskodik.
NosaltyKülönlegesebb, akár elegánsnak is mondható ebéd van ma készülőben: káposztakrémlevest követ gombás marhahús, az édes életről pedig a máglyarakás gondoskodik.
NosaltyNincs kétségünk afelől, hogy aki szereti a töltött káposztát, az a korhelyleves ötletére is hevesen bólogat, hiszen a savanyú káposzta, a füstölt hús, a kolbász, a fűszerpaprika és a tejföl együtt olyan összetéveszthetetlenül magyaros ízkombinációt alkot, hogy az ember mennybe megy leveskanalazás közben - és nem csak másnaposan.
NosaltyA levesünkbe kapor került a káposzta mellé, a tészta olaszos és pestótól vöröslő, a desszert pedig egészen extra, mert olívaolajtól gazdag és szaftos!
NosaltyAzonnal megkívánjuk a tartalmasabb leveseket, ahogy beindul az őszi szezon, mániánk pedig egészen a következő nyár elejéig kitart. Ezúttal bomba káposztás levesekkel támadunk!
NosaltyTartalmas, télies, laktató, sűrű, gazdag, ez mind jellemzi a következő káposztás leveseket. Savanyú és kelkáposzta is asztalra kerül, válogathattok!
NosaltyA káposztás ételek szezonjának utolsó szereplői az újévkor fogyasztandó szerencsehozó korhelylevesek. Nem könnyed fogások, de isteniek! Ezek voltak a kedvenceitek az évben.
NosaltyEnnek a csodás 2023-as évnek az első napján együnk mindenféle jót: például savanyú káposztás ragulevest, hagyományos lencsefőzeléket és gesztenyés táskát.
NosaltyLevesünk ezúttal egy olasz finomság, kelkáposzta alappal, főételnek egy igazi klasszikus, csirkepaprikás érkezik, a desszertet pedig a megunhatatlan kedvenc, a kókuszgolyó adja.
NosaltyBoldogan telhet a napunk, ha ezt a menüt esszük ma: csináljunk káposztalevest, zöldborsós pörköltet és túrós töltött zsemlét.
NosaltySűrű, tartalmas, nagyon-nagyon laktató és melengető, ezek a mai napi levesek hívószavai. Ja, és ők most mind-mind káposztával készülnek!
NosaltyAhogy hidegre fordul az idő, megkívánjuk a nehezebb káposztás fogásokat, és ez minimum az új év első napáig kitart. Ezúttal bekelkáposztázunk!
NosaltyA mai ebédet kár lenne kihagyni, hiszen olyan kedvencek érkeznek, mint a káposztaleves, a roston sült csirke és a fügés pite.
NosaltyA nyár levesei nagyon sokszínűek tudnak lenni, egy-két dologban azonban mind osztoznak: hűsítő, friss ízek, szezonális alapanyagok, felejthetetlen fűszerezés. Válasszuk ki a kedvencünket az alábbi listából!
NosaltyParadicsomos káposzta sertéssülttel, a menzás időket idézve, szaftos-lucskos székelykáposzta, vegán vagy akár portugál, kolbászos kelkáposztaleves, esetleg egy jó káposztás rétes... Erre a hétre mindegyiket elhoztuk, sőt, még többet is, főzzetek velünk a káposzta jegyében, hiszen jelenleg mindenütt kapható, legyen az fejes, lila- vagy kelkáposzta, és egész olcsó!
NosaltyMennyi mennyei finomság sorakozik ma az étkezőasztalokra! Tojásleves, ezúttal nagyon finoman, tarhonya, sültpaprikával spékelve és egy kis rózsavizes muffin is érkezik.
Macsuga ViktóriaA Nébih kivonta a forgalomból a Mama Gyógynövényei Hibiszkuszvirág teát, mert idegen anyagot találtak benne.
NosaltyAz adventi és karácsonyi időszakban rengeteg sütemény készül a közreműködésével, azonban az év más időszakaiban rendszerint hanyagoljuk a konyhában. Kitaláljátok melyik növényi alapú, igen gazdag kalciumforrásra gondoltunk?
NosaltySokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
Az adventi és karácsonyi időszakban rengeteg sütemény készül a közreműködésével, azonban az év más időszakaiban rendszerint hanyagoljuk a konyhában. Kitaláljátok melyik növényi alapú, igen gazdag kalciumforrásra gondoltunk?
Összeállt már nálatok a teljes karácsonyi menü? Hiszen pár nap, és ott ülünk a szépen megterített asztalnál, gyertyafényben úszó ünnepi hangulatban. Eheti kvízünk a karácsonyi menü klasszikusait sorakoztatja fel, akár inspirációként szolgálva.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...